Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

David i Golijat...



"...kako bismo se uvijek i u svemu, u svojoj nemoći i malenosti tim više pouzdavali u Boga, u Njegovu Providnost, kako bismo bili svijesni da u borbama života pobjeđuje David, a ne Golijat, da se Bog utjelovio na najskromniji mogući način, u skrovitosti i mraku palestinske spilje, uoči popisa stanovništva...Kako bi zasvijetlio u toliko domova, u toliko srca, na svim kontinentima, i u svim epohama!

Zasvijetlimo svojim životom, svojom aktivnošću, ne budimo pasivni promatrači, "trske koje vjetar ljulja..."...Odvažimo se, krenimo! Ne očekujmo ništa od drugih, ne oslanjajmo se na ljude, koji "zatvaraju vrata", oslonimo se na Boga - koji otvara spilje, grobove i srca! Kad nam ne preostane nitko i ništa, kada smo ogoljeni do srži, događaju se najveća Čuda i najveće Pobjede!

Zasvijetlimo i na našem "popisu stanovništva" - na skorašnjim predsjedničkim izborima, otvorimo se Duhu Svetomu, da nam iznjedri pravog Predsjednika!" (Iz Božićne čestitke Svjetla Europe)

"Kad su došli i kad je Samuel vidio Eliaba, reče u sebi: "Jamačno, evo pred Jahvom stoji njegov pomazanik!" 7 Ali Jahve reče Samuelu: "Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas, jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu." 8 Zatim Jišaj dozva Abinadaba i dovede ga pred Samuela. A on reče: "Ni ovoga Jahve nije izabrao." 9 Tada Jišaj dovede Šamu, ali Samuel reče: "Ni ovoga Jahve nije izabrao." 10 Tako Jišaj dovede sedam svojih sinova pred Samuela, ali Samuel reče Jišaju: "Jahve nije izabrao nijednoga od ovih." 11 Potom zapita Jišaja: "Jesu li to svi tvoji sinovi?" A on odgovori: "Ostao je još najmlađi, on je na paši, za stadom." Tada Samuel reče Jišaju: "Pošalji po njega, jer nećemo sjedati za stol dok on ne dođe." 12 Jišaj posla po njega: bio je to rumen momak, lijepih očiju i krasna stasa. I Jahve reče Samuelu: "Ustani, pomaži ga: taj je!" 13 Samuel uze rog s uljem i pomaza ga usred njegove braće. Duh Jahvin obuze Davida od onoga dana."
I Sam 16, 6-13

"Filistejci su stajali na gori s jedne strane, Izraelci na gori s druge strane, a dolina bila među njima. 4 Iz filistejskih redova izađe jedan izazivač. Zvao se Golijat, a bio je iz Gata."
I Sam 17

"A kad je Eliab, njegov najstariji brat, čuo kako se razgovara s ljudima, usplamtje gnjevom na Davida pa mu reče: "A što si ti došao ovamo? Kome si ostavio ono malo ovaca u pustinji? Znam ja tvoju drskost i zlobu tvoga srca: došao si da vidiš bitku!" 29 A David odgovori: "A što sam učinio? Zar se ne smije ni riječ reći?" 30 Tada se okrene od njega k drugome i zapita istim riječima kao prije. Narod mu odgovori isto kao prvi put. 31 Kad su ljudi čuli što je govorio David, jave to Šaulu, a on ga pozva preda se. David se nudi da prihvati izazov 32 David reče Šaulu: "Neka nikome ne klone srce zbog onoga čovjeka! Tvoj će sluga izaći i borit će se s tim Filistejcem." 33 Ali Šaul odvrati Davidu: "Ne možeš ti izaći na toga Filistejca da se boriš s njim jer si ti još dijete, a on ratnik od svoje mladosti." 34 Ali David odgovori Šaulu: "Tvoj je sluga čuvao ovce svome ocu, pa kad bi došao lav ili medvjed te uhvatio ovcu iz stada, 35 ja bih potrčao za njim, udario ga i istrgao mu ovcu iz ralja. A ako bi se on digao na me, uhvatio bih ga za grivu i udarao ga dok ga ne bih ubio. 36 I lava je i medvjeda tvoj sluga ubio, pa će i taj neobrezani Filistejac proći kao jedan od njih jer je izazvao bojne čete Boga živoga." 37 David još dometne: "Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape izbavit će me i iz ruku toga Filistejca." Tada Šaul reče Davidu: "Idi i Jahve neka bude s tobom!" 38

I Knjiga o Samuelu

Nakon što je predsjednički kandidat Milan Bandić jučer sudjelovao na humanitarnom koncertu za vukovarsku hrvatsku reprezentativku Sandru Paović, koji je u plemenitosti ujedinio Hrvatsku, danas sam ga srela na sprovodu don Petra Šimića, koji je ujedinio Božić i Uskrs, zemaljsku i nebesku Crkvu, uz više stotina svećenika i više tisuća vjernika, prijatelja i štovatelja don Petra i njegova djela:

Sprovod don Petra

Vrlo zanimljiv isječak iz jučerašnjeg TV sučeljavanja dvaju predsjedničkih kandidata:

"David segnu rukom u torbu, izvadi iz nje kamen i hitnu ga iz praćke. I pogodi Filistejca u čelo.."

Post je objavljen 30.12.2009. u 23:10 sati.