Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Ti možeš sve!!!



"Premda se kući vratila u kolicima, a ne kao do­­tad s reketom ili medaljom, oporavak sportašice Sandre Paović ne samo njezini najbliži nego i li­­ječnici proglašavaju čudesnim. Koliko su god šanse da će prohodati bile minimalne, hrabra i sr­­čana djevojka maksimalno ih je iskoristila, kao što je često znala i za zelenim stolom naoko izgub­ljen meč preokrenuti u svoju korist.

Zadnja dva da­­­na u klinici Nottwil, njezin dečko Marc Alter­matt (25), švicarski stolnotenisač s kojim je u vezi osam go­­dina, barem deset puta joj je ponovio koliko je na nju ponosan: uvjeravao ju je da je postigla nevjerojatan napredak te da se ne smije stalno uspoređivati s time kakva je nekad bila, nego gledati što u ovoj situaciji još može napraviti za sebe.

Sandra može sve

- Znam da Marc - priznaje Sandra - ima pravo, ali kad to spomene, odmah promijenim temu raz­go­­vora. Ja sam perfekcionistica, i onda kad sam bi­­la dobra, to mi nije bilo dovoljno, uvijek sam htjela biti još bolja. Sebe ne vidim kako sam ležala ne­­pokretna u bolnici u Rouenu, kad nisam mogla sa­­mostalno disati, pokrenuti se, kad nisam osjećala svoje tijelo, nego se vidim onakvom kakva sam bi­­la prije godinu-dvije, dok sam trčala, pripremala se za olimpijadu, nastupala u Pekingu... Probudim se ujutro i pomislim: da bar bude sve kao prije 30. si­­ječnja, a znam da je to nemoguće. Kad Marc ide na turnire i pripreme, i ja bih htjela s njime... Na­­ravno da sam zadovoljna svojim napretkom, ali ne mogu se pomiriti s time da sad teže hodam, da se brz­o umorim, da nigdje ne mogu otići onda kad mi se to prohtije, nego svaki svoj postupak moram de­­taljno isplanirati. No, ne gubim nadu u to da ću još napredovati, da ću biti sasvim samostalna. "

"Uz koncert bio je prikazan i dokumentarni film o Sandri '52 minute' autora Brune Kovačevića i Ranka Varlaja. Naslov filma odnosio se na vrijeme trajanja Sandrina najduljeg meča u karijeri odigranog neposredno prije nesreće, a ujedno je i vrijeme potrebno za Sandrin dolazak s mjesta nesreće u bolnicu. Film slijedi Sandrin život, karijeru, oporavak i rehabilitaciju.

Lokacije snimanja su autentične, te su nas vodile kroz Sandrino djetinjstvo s obitelji u Vukovaru, razgovore s Tamarom Boroš u Stonu, zatim u Luzernu gdje je prikazana rekonstrukcija tijeka nesreće, operacije i dijela rehabilitacije, te do razgovora s liječničkim timom u Parizu.

Zbog posljedica prometne nesreće Sandra Paović je izbivala iz Hrvatske od siječnja 2009., a sredstvima od kupljenih ulaznica osigurat će joj se nastavak uspješne rehabilitacije i u 2010. Sredinom travnja ove godine na prvoj humanitarnoj akciji za Sandru Paović prikupljeno je više od dva milijuna kuna koja su iskorištena za početak rehabilitacije u Švicarskoj, nakon koje hrabra Vukovarka sada može hodati pomoću štaka, liječničkim prognozama unatoč.

Sandra Paović je u karijeri osvojila 18 odličja, prije dvije godine je bila među 50 najboljih stolnotenisačica svijeta, a nastupila je i na Olimpijskim igrama u Pekingu."

Sandra Paović

Sandra2

Sandra3

Sandra4

Ti možeš sve

Kreni, probudi se!
Život boju sunca ima,
znaj da uvijek nade ima!
Kreni - ostvari sne!

Svaki strah nek nadu stvori,
život volim, nadom se borim.
Ti možeš sve, baš sve,
bojom sunca oboji se!

Pokreni se:
život zove te,
prijatelj treba te,
Nebo gleda te!

Osmijehni se!
Jutro budi se,
mjesec čuva sne,
sreća ljubi te!


Kreni, probudi se!
Novi izvor, nova rijeka,
tvoja duga tebe čeka.
Kreni, ostvari sne!

Prvi korak otpočetka,
čuda nisu tako rijetka,
Ti možeš sve, baš sve,
bojom sunca oboji se!

Pokreni se:
život zove te,
prijatelj treba te,
Nebo gleda te!

Osmijehni se!
Jutro budi se,
mjesec čuva sne,
sreća ljubi te!


Ti možeš sve,
sve, baš sve!
Život zove te!

Hrvatski Band Aid

Spot pjesme

Nakon što sam gornju pjesmu i spot, poslala i p. Luki, istovremeno ju posvećujem i svom predsjedničkom kandidatu, kojeg sam uočila i na ovom divnom i plemenitom humanitarnom koncertu:

Milan Bandić

Post je objavljen 29.12.2009. u 20:31 sati.