Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Sljemenska Blatersa 2009 - rasčlamba

Rasčlamba je rastavljanje nečega na dijelove, pa bi ovo zapravo bila ANALIZA.
Mukkija je zanimalo, mogu li od jednog događaja napraviti tri posta. Mogu. Ako ne zbog bilo čega pametnog, a onda zbog izazova. Dakle, mukki, ovaj post posvećujem tebi. kiss


Sljemenska Blatersa 2009; cijela staza


Na slici iznad vidite kompletnu stazu koju smo prošli. Stavio bih ja ljepšu sliku da znam. Na žalost, dosta se loše služim Google Earthom i Mapsima. Zapravo se to odnosi i na sve suvremene tehnologije. Nekada sam bio totalni freak za to, no promjenio sam se.


Sljemenska Blatersa 2009; od Laza do Zeline


Ovdje povećano vidite dio od Laza (za nas manje upućene ovo je Plasišće) do Zeline.
Ovo je verzija kojom smo išli Pečo, Sablja i ja, no bilo je i drugačijih varijanti. Juraj (aka Štumsi) je to lijepo RASČLANIO u slijedećim kartama: Prigorje Adventure i Fulanje kod Laza. Svakako pročitajte njegove komentare, vrlo su vrijedni i zabavni.

Kada spominjem komentare, izdvojio bih nekolicinu sa Sljeme-Gelender bloga:

Ferro (aka seti): Da, propičio si za Grohot na križanju tri staze (47, MB i G.), ali to selo mi nije bilo na (izrezanoj) karti koju sam imao za taj dio pa nismo mogli biti 100% kam si zabrijao da ti predložimo kud da ideš. Zeznuo si tam kod pravog kuta na jug, između svog trećeg i četvrtog kometara na mapi, na ona dva-tri drva tam je mala limena ploča-putokaz, ali s lijeve strane drva pa se ne kuži dobro kad naletiš na brzinu. Na njoj sve piše. Da si imao kompas vidio bi da si krenuo na JJI umjesto čisti Istok. Kad ti je rodjkas, da ti kupimo jedan kompas? ;)

I još jedan Ferrin: Taj početak 47ice je baš pošteno upozorenje šta putnika namjernika čeka na ostatku staze. Putokaz je skriven praktički "iza drva", skoro da moraš ić pišat sa sjeverne strane drva da ga uočiš. Garant ga je postavio isti umjetnik koji je poslije crtao markacije na sredini drva, umjesto naprijed ili iza, tak da ih vidiš tek kad staneš kraj drva, a nikako iz daljeg, čemu bi trebale služiti. "Univerzalne, dvosmjerne" kako ih je nazvao Mukki :))

Slijedi još jedna slika tog dijela.


Sljemenska Blatersa 2009; 47-ica, kritični dio


U prvom izvješću s trke sam propustio mnoge detalje. Jedna od mojih velikih kritika na taj post je da premalo spominjem BLATO, koje nas je pratilo stalno i svugdje, u svakom trenutku, čak i dok smo trčali po asfaltu.
Tu bih posebno izdvojio komentar od Vodje i mukkija. Bolje ne bih mogao opisati to bogatstvo.

Vodja: Ja nisam uopce padao, valjda su vrhunske ripnaste blatnjave tenisice ipak malo pomogle, ali ipak je bilo par proklizavanja. Brutalno blato svih vrsta - ljepljivo koje se hvata na tenisice i cini svaku gojzericom, ljigavo koje puni ripne i na kojem sve proklizava, ispod lisca koje podmuklo proklizava, duboko i rijetko koje ulazi u tenisicu, a na kraju i lokve vode koje fino ociste tenisice od svega toga :) Magla, snijeg i sve ostalo doprinijelo je da i ovo bude prava notjna uzivancija...

mukki: Vodja, zakon ti je ovo stupnjevanje i seciranje blata... Inuiti raspoznaju više različitih vrsta leda/snijega, a ekspert za blato se postaje prolaskom ture Hunjka-Plasišče/Laz.

Još jedna misao za kraj. Nekada davno, jako davno, sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, dok su se pravi freakovi okupljali na tadašnjem SRCE-u i tijekom cijele noći koristili UNIX terminale zadovoljavajući svoju potrebu za druženjem, osim na IRC-u (tadašnji chat), igrali su i igrice u tekst modu. Ta posebna skupina ljudi se nazivala MUD-erima. Čudni su putevi Gospodnji.Post je objavljen 29.12.2009. u 08:08 sati.