Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Nasilnik opet u akciji - SLUČAJ NOBILO

Već legendarni, nesuđeni ministar pravosuđa u nesuđenoj Vladi HNS-a, Anto Nobilo, ponovo se istaknuo čvrstom desnicom i okom sokolovim.


Photobucket

Nesuđeni ministar pravosđa ( hvala Bogu na ovome " nesuđeni " ), te jedan od znamenitijih frendova odlazećeg nam predsjednika, Anto Nobilo, već godinama figurira kao nasilnik, mada do danas nitko sa sigurnošću nije mogao potvrditi ono što se dogodilo u četiri zida između njega i njegove supruge.


Photobucket


Iako je zapravo javnost odavno prozrela deklariranog pravdoljubca, moćnom Nobilu nitko nije mogao stati na kraj. Vjerojatno će njegovo divljaštvo, ako izuzmemo prekršajnu prijavu, što je zapravo skandalozno, i ovaj puta proći nekažnjeno. Dapače, kao u onoj staroj priči kada su za bivše Kraljevine Jugoslavije kraljevi žandari naplatili streljanje obitelji poslavši na kućnu adresu račun za metak. Ceh će kao i uvijek platiti nezaštićeni, i oni koje u ovoj zemlji ne štiti nikakav zakon, čak i kada su formalno pravno u pravu, naime, tijekom prosvjeda nekolicine klinaca zajapureni Anto Nobilo, kome se očito žurilo, pokazao je svoju fizičku nadmoć nad djetetom od kojih petnaestak godina, usred bijela dana opalivši mu šamarčinu, a Nobilo, kao što znamo, itekako barata određenim borilačkim vještinama. Ne tako davno nanbudu je podučavao i trenutačnog nam šefa države, Stjepana Mesića.


Dokazani heroj ulice tako se još jednom istako na najbolji mogući, samo sebi svojstven način, kako to i dolikuje ekstremnoj malograđanskoj opciji, koju valjda štiti policija iz straha ili zubog bojazni da i sama ne bude podvrgnuta Nobilovom tretmanu.


Photobucket  


Umjesto kaznene prijave, Nobilo iz policije dobiva pravu novogodišnju čestitku, naime:


Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 50 do 500 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana.


Pored svih dokaza koji upućuju na kazneno djelo iz članka 331. KZ-a, stavak 1.gdje se kaže:


 Nasilničko ponašanje Članak 331. (1)


Tko radi iživljavanja nasiljem, zlostavljanjem ili osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu dovede drugoga u ponižavajući položaj, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine, policija ga prijavljuje samo prekršajno. - Da je Nobilo počinio prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na kraju će ispasti kako je kontejner naletio na malodobnog dječaka, budući kako ni policija a bogami ni javna televizija, nisu našli za shodno podrobnije komentirati ovakvu stupidnost " eminentnog " zagrebačkog odvjetnika.


Photobucket


Glasnogovornica zagrebačke policije, koja radi kao " životinja " te odlično barata njemačkim jezikom ( toliko dobro da zna izgovoriti SGHWEINE ), Aleksanda Ljuba, na novinarski upit nije se baš požurila potvrditi kako je riječ o poznatom odvjetniku, već je policija privela dječake jer nisu prijavili skup!?


Anto Nobilo je prošao praktički neokrznut, barem s pravne strane. Međutim, biti će zanimljivo pratiti razvoj situacije te hoće li HTV i dalje davati prostor čovjeku koji očito razumije jedino jezik " pesnice " i to prema slabijem spolu te naravno djeci, njegova hrabrost već je ušla u legendu. Da nije bilo novinara, i ovaj skandal bi završio u prašini, zaboravljen, prekriven velom tajne.


Međutim, kako dalje kada se sve zna i kada je javnost itekako senzibilizirana prema nasilničkom ponašanju jednog uvaženog i moćnog hrvatskog građanina. Zamislite kako bi mediji reagirali da je to učinio, ne daj Bože,  Zvonimir Hodak.



Post je objavljen 29.12.2009. u 00:21 sati.