Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

PETO OKUPLJANJE DOMOLJUBNIH I DRŽAVOTVORNIH HRVATA

Photobucket

UTEMELJENO SPOMEN PODRUČJE NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE I OTVOREN TRG Dr. ANTE PAVELIĆA POGLAVNIKA NDH

Danas je u Zagrebu na Splavnici (sveza Trga bana Josipa Jelačića s tržnicom Dolac) s početkom u 11 sati i završetkom u 12.30 sati održano Peto Okupljanje domoljubnih i državotvornih Hrvata. Tema je bila: "Ne daj nam Bože novog Mesića!". Govorili su: Ivo Matanović, Mladen Schwartz, Šime Tolić, Josip Kokić, Branko Stojković, Vjekoslav Škreblin i Tomislav Dragun.

Poseban gost Petog okupljanja domoljubnih i državotvornih Hrvata bio je Njegova Ekselencija Preuzvišeni g. Ivo Matanović, predsjednik Hrvatske pravoslavne zajednice. Nazočnih oko 200 sudionika toplo je s pljeskom pozdravilo njegovo izlaganje, shvativši da je došlo vrijeme kad će se hrvatski pravoslavci konačno osloboditi rasističkog pokroviteljstva "Srpske pravoslavne crkve".

Činjenica jest, Peto Okupljanje domovinskih i državotvornih Hrvata, usmjereno je bilo na štetočinsku politiku tzv. predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, ali je ipak najviše zanimanja i pozornosti izazvala objava odluke Svečane Skupštine Hrvatskog uljudbenog pokreta, održane dne 24. prosinca 2009. kojom je utemeljeno Spomen područje Nezavisne Države Hrvatske, odnosno Trg Dr. Ante Pavelića Poglavnika NDH. Citiram čl. 1. i 2. Odluke:

"Završetak Tkalčićeve ul. od Splavnice do Skalinske ul. i Krvavog mosta, ul. Splavnica i ul. Pod zidom u Zagrebu, s okolnim objektima i prostorima, proglašuje se Spomen područjem Nezavisne Države Hrvatske.

Završetak Tkalčićeve ul. u Zagrebu duljine 30 m od Splavnice proglašuje se Trgom Dr. Ante Pavelića Poglavnika Nezavisne Države Hrvatske.

Na Trgu Dr. Ante Pavelića u prvom pogodnom trenutku postavit će se poprsja novijih hrvatskih velikana, naših uzora: Oca Domovine Dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića, Dr. Vladka Mačeka, Dr. Ante Pavelića, Dr. Mile Budaka, Andrije Hebranga i bl. Alojzija Stepinca."

Svečana Skupština Hrvatskog uljudbenog pokreta osnovala je i Upravni odbor Spomen područja Nezavisne Države Hrvatske s 41 članom, a od kojih su neki već sada imenovani: Ivo Matanović iz Zadra za ravnatelja, Vladimir Biondić iz Zagreba, Šime Tolić iz Stuttgarta, Mladen Schwartz iz Zagreba i Branko Stojković iz Bjelovara za zamjenike ravnatelja, Tomislav Dragun iz Zagreba za tajnika, Ana Lučić iz Zagreba za predsjednika promičbenog povjerenstva i Leo Marić iz Vinkovaca za predsjednika povjerenstva priredbi mladeži.

Prigodno je Mladen Schwartz pročitao ulomke iz govora Dr. Ante Pavelića koje je on dne 8. i 9. siječnja 1943. dao vjerskim i svjetovnim poglavarima, izaslanicima Hrvatskih oružanih snaga i članovima diplomatskog zbora.

Na Petom Okupljanju domoljubnih i državotvornih Hrvata neslužbeno je predstavljena nova naklada romana Dr. Mile Budaka, inače 1931. zabranjenog i uništenog.

Brojne redarstvene snage nisu imale potrebe intervenirati, iako su organizatori jednom opomenuti što se u cijelosti nisu držali naputaka Policijske Uprave Zagrebačke koji su im izloženi 23. prosinca 2009.

Lovorka Dragun Mirković pročitala je brzojavku poslanu hrvatskom osloboditelju i heroju Mirku Norcu, koju je sročio Tomislav Nürnberger.

Šesto i Sedmo Okupljanje domoljubnih i državotvornih Hrvata zakazano je za 27. ožujka i 24. travnja 2009. na istom mjestu. Bit će razmatrani troškovi tzv. Mesićeva predsjednikovanja, odnosno podnošenja zahtjeva Vladi RH da se iz Državnog proračuna prestanu financirati njegova megalomanska trošenje državnog novca, te oduzimanje bibliografske ostavštine velikog hrvatskog leksikografa Mate Ujevića nezakonito otuđene od strane tzv. Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Lasa Šukilo

http://www.hrvatskauljudba.hr/

Photobucket
Mladen Schwartz
Photobucket
Photobucket
Tomislav Dragun

Post je objavljen 28.12.2009. u 22:44 sati.