Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avatar72

Marketing

DIO II - ŠEST MJESECI RANIJE

Dakle,kao sto napisah, slijedi nastavak.... možda bolje reći, vračanje u prošlost, 6 mjeseci, u ljeto 2009-te.

Nakon završene škole i početka ljetnih praznika, 'bivša' i ja smo razgovarali kako je najbolje da 'klinca' upišemo u jedan od sportova koji nudi program 'odmorko'. Odmorko je zamišljen kako bi se omogučilo djeci da tjekom praznika kvalitetno provode vrijeme u sportskim aktivnostima. Taj program je organiziran u suradnji sa GRADSKIM UREDOM ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I ŠPORT I ZAGREBAČKIM ŠPORTSKIM SAVEZOM . Samom tom spoznajom, smatrali smo da su učinjeni svi potrebni preduvjeti kako bi djeca na odmorku bila sigurna.

Na plakatu je između nekoliko sportova bio naveden i biljar. Biljarski klub je organizirao školu biljara za djecu do 8. razreda osnovne škole. Pošto je to bio sport za koji je 'klinac' izrazio želju da bi pohađao, upisali smo ga u 'Biljarski šoprtski klub Zagreb', na Ksaveru, koji je bio u programu 'odmorka'.
Iako nam je na prvi dojam zasmetala činjenica da se u tom prostoru puši i toče alkoholna pića, 'zažmirili smo na jedno oko' i dozvolili mu da i dalje pohađa školu biljara.

U biljarskom klubu kao trener nam se predstavila osoba imenom Senad Horvat (za koje ćemo kasnije utvrditi da je lažno). Na prvi dojam, simpatičan čovjek, komunikativan, osoba koja se vrlo brzo sprijateljila sa svom djecom koja su išla u taj klub.

Često sam znao navratiti u klub kako bi gledao 'klinca' kako trenira. Svaki put mi je trener spominjao kako je nadaren za taj spor, kako ima smisla i da daljnjim treningom bi mogao jako daleko dogurati.
Ispočetka nisam to uzimao kao nešto ozbiljno. Nakon što mi je i predsjednik kluba Mario Horvatić te predsjednik 'Hrvatskog biljarskog saveza', Mato Dražić potvrdio tu činjenicu, u dogovoru s trenerom i 'klincem', on je nastavio s treninzima. Na početku su to bili treninzi dva do tri puta tjedno, dok se zadnjih tjedana taj ritam povečao. Objašnjenje je bilo 'zbog predstoječih turnira'.

Tu treba naglasiti da je u klubu osim trenera, redovito bila i njegova sestra koja je radila kao čistačica te njen muž (trenerov šogor) koji je radio kao blagajnik kluba.

Tijekom cijelog tog vremena, klub je uvijek bio pun članova koji su vrlo brzo 'zavoljeli' klinca, što zbog pristojnosti, što zbog talenta koji je pokazivao. U dva turnira koji su održani u tom periodu, osvojio je i medalje.

'Klinac' je često znao reći kako mu se sviđa biljar, kako uživa u njemu. Hvalio je i trenera. Prethodni trener na nogometu je bila osoba koja je često vikala na djecu i to je za 'klinca' bila promjena koja mu se sviđala. Imati trenera koji ne viče.
Često je trener znao počastiti sa čajem. Organizirao je među članovima kluba da mu se kupi 'pošteni štap' za biljar, kao talentu koji 'obecava'.
Svim tim potezima je 'kupovao povjerenje klinca'.
Nama kao roditeljima nije palo na pamet da su iza toga sasvim druge pobude.

I tada dolazi onaj kobni 21.12.2009....


Kako je prenio tisak cijeli slučaj, kao i fotografiju dotičnog trenera pogledajte na sljedečoj stranici:
http://www.jutarnji.hr/-pedofila-iz-bih-pustili-da-ljeti-trenira-djecake/425043/
pedofil iz BIH


Nakon što se prvi šok smirio, uslijedila su pitanja!!!
Pokušao sam dobiti odgovore o kojima ću pisati u sljedečem postu.
Ukratko, 'kopajući', naišao sam na puno propusta.
Da je barem da je netko odradio svoj dio posla, ovo se ne bi desilo, počevši od policije pa sve do kluba, odnosno saveza...

Do sljedečeg čitanja
pozdrav








Post je objavljen 28.12.2009. u 16:30 sati.