Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Prepolovljen novac za Šokačko sijelo


ŽUPANJA - Ove su godine pripreme za Šokačko sijelo, najveću manifestaciju tradicijske kulture, koja će se održati 43. put zaredom od 5. do 16. veljače 2010. godine, znatno ranije obavljene. Program je definiran u cijelosti, a Sijelo će se od ranijih razlikovati i po troškovima. Dok su prethodne manifestacije koštale milijun kuna, sljedeće Sijelo bi trebalo biti upola jeftinije. Naime, planirano je 550.000 kuna, a većina sredstava bi se namaknula od sponzora i iz donacija.
- Sredstva će se reducirati, a na programu se to neće osjetiti. Naime, sve priredbe koje se već tradicionalno održavaju i ove su godine uvrštene u program - kaže predsjednica Izvršnog odbora Terezija Nemetz i dodaje da će se nastojati uštedjeti racionalnijom organizacijom, neće biti razmetanja, i vodit će se računa o svakoj sitnici. Tako vjerojatno neće biti šatora, jer njegovo iznajmljivanje dnevno košta oko 15.000 kuna, a zamjena bi mogao biti zatvoreni dio gradske Tržnice, gdje bi se dočekalo sudionike povorke, koja bi kretala od Vatrogasnog doma. Troškovi će se rezati i po većini ostalih stavki te će, recimo, nakon večere u dvorana svirati tamburaši koji su nastupali te večeri na Sijelu, a neće se angažirati i plaćati drugi bendovi i slično. Kada je u pitanju Tamburaški festival, za koji mnogi pitaju zašto ga ove godine nema i pripisuju to promjeni političke garniture u gradu, Terezija Nemetz kaže da nije istina da Festival ne treba, nego upravo suprotno.
- Festival je dobar i dalje ćemo ga podržavati, ali baš zbog toga zaslužuje posebnu pažnju pa će stoga biti izdvojen iz Sijela i održavati se prije - kaže Nemetz.

B.Galović-Dabić

Glas Slavonije

Post je objavljen 28.12.2009. u 11:46 sati.