Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Saw VI (2009)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 4,4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

The Game Comes Full Circle...

Došlo je valjda vrijeme da pogledam i taj famozni šesti nastavak meni zasad najdražeg serijala. Film je izašao u distribuciju 23. listopada ove godine, i žao mi je što sam dobio priliku pogledati ga tek dva mjeseca kasnije (ova osječka kina su prestrašna, nije se ni prikazivao). Uglavnom, da vam opišem već ionako konfuznu radnju: Detektiv Strahm je mrtav, i detektiv Hoffman mora dovršiti zadatke što mu je Jigsaw ostavio kao svoje nasljedstvo. Kako je radnja inače previše spoilerska, te vam je ne mogu dočarati osim ako ne pogledate svih 5 prijašnjih nastavaka, uzmite si to za zadatak i počnite.

Image Hosted by ImageShack.us


Saw VI je nastavak koji je najmanje zaradio na kino blagajnama, ali opet dovoljno veliku svotu novca da napravi još barem tri nastavka...ali, staju na sedmom. Barem tako kažu. No opet to su rekli i za peticu pa i za šesticu i sad na kraju za sedmicu. No, let the things go, šesti dio je u najmanju ruku prezabavan i prebrutalan horror. Nisam mogao ni zamisliti da će šesti dio biti najbrutalniji dosad, definitivno nisu pretjerali, ali krvi ima dovoljno. Jako, jako puno. Kako se i po ocjeni može vidjeti, šesticu stavljam odmah poslije jedinice i dvojke, znači poredak mi je sad ovakav: 1,2,6,4,5,3.

Image Hosted by ImageShack.us


Mislim da su i u ovom dijelu sa zamkama briljirali. Tako što ljudski mozak teško da može smisliti, svaka im čast na morbidnim idejama i realizaciji istih. Jako iskrena gluma u situacijama sa zamkama. Opet anonimni glumci, osim što sam prepoznao lika iz Pod istim krovom, hehe :))) Kako god, postoji mana koja je svakog nastavka sve veća, a to je to ispreplitanje radnje. Na svu sreću nedavno sam pogledao svih pet dijelova, taman da se pripremim za šesti, to ću morati napraviti i prije zadnjeg, sedmog. Jako konfuzno, previše likova za popamtiti, previše događaja, previše svega. Jedino to je ono što zamjeram i šestici, makar toga nema toliko tu, tih flash-backova i dr., samo to ga je odvojilo od odličnog.

Image Hosted by ImageShack.us


Jigsawa toliko i nema koliko u prošlim nastavcima, aktivan je opet u flash-backovima i nekoliko puta u SPOILER prikazivanjima na televizoru, ovog puta bez lutka, kako bi zarobljen lik prepoznao tko mu govori, jer ga zna otprije. END SPOILER Drago mi je što sam pogledao ovaj nastavak i dokle god bude Saw serijal išao dalje u nebuloze, vjerno ću ga nastaviti pratiti. Sjedi, prst ti je falio do pet.

Post je objavljen 27.12.2009. u 21:45 sati.