Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

....

Bilo bi idealno predstaviti ovdje svaki dan jedan album. Nemoguće mi je međutim predstaviti sve albume koje sam preslušao kroz godinu, pa tako izaberem ili jača imena ili dugoočekivani album, album prvijenac ili neke posebno zanimljive nerazvikane albume. Puno je onih o kojima bih htio nešto više napisati, a zbog nedostatka vremena nepravedno sam ih zaobišao i pisao o "velikim" albumima koji se pojave u međuvremenu. Evo dakle nekoliko uradaka koje bih htio spomenuti prije isteka godine. Za početkak prerazvikani David Guetta i njegov prerazvikani najnoviji hit album s hrpom prerazvikanih kičastih i banalnih pjesama (uključujući sva tri singla) od kojih smo barem 70% mogli čuti 90ih; jedan od najboljih i meni jedan od najdražih muških vokala, Paolo Nutini, s pomalo mlakim, drugim po redu studijskim albumom, unatoč nekoliko izvanrednih trenutka (Coming Up Easy, No Other Way); dva odlična benda čiji debitantski albumi svakako ulaze među najbolje albume ove, odnosno s kraja prošle godine. Singlovima su prekoračili i u ovu godinu pa ih svakako moram spomenuti. Kiss of Life koju sam stavio u box s desne strane još davno svakako ulazi u jednu od najboljih pjesama ove godine. Treći studijski album Antony and The Johnsons objavljen početkom godine, nevjerojatno snažno ostvarenje koje ulazi u jedan od najboljih albuma godine. I nekoliko novih imena - The Big Pink i njihov vrlo dobar debitantski album A Brief History Of Love objavljen prije 3 mjeseca, francuski bend Phoenix i njihov odličan četvrti studijski album Wolfgang Amadeus Phoenix i The XX i izvanredan debitantski album objavljen u Europi u kolovozu, u Americi u listopadu. Ne sjećam se kad sam zadnji put čuo ovakav album, sa sve redom odličnim pjesmama. Čista petica, najčistija moguća.
Znam da nekoliko ovih izvođača ne zaslužuje naći se u istom postu s Guettom, ali eto, žurba je. Post će u sljedećih nekoliko dana biti nadopunjavan. S malim zakašnjenjem, sretan Božić, sve najbolje svima!
p.s.V.T.S.


OCJENA: -3


OCJENA: 3+


OCJENA: -5


OCJENA: 4+


OCJENA: -5


OCJENA: 4


OCJENA: -5


OCJENA: 5

Slijedi još jedno novo ime, reperica Kid Sister i njen debitantski album Ultraviolet, na kojem je skupila i nekoliko većih imena - Kanye West, Estelle i Cee-Lo. Zanimljiv retro ton albuma, no previše je rap/hip hop evoluirao da bi nabacivanje rima na glazbu iz kompjuterske dječje igrice nekome bilo previše zabavno. Zatim australski bend Empire Of The Sun i njihov debitanstki album Walkin On A Dream, objavljen krajem prošle godine u Australiji, a ove i u ostatku svijeta, s odličnim singlovima - istoimeni i We Are The People + Without You, ali i relativno lošim ostatkom albuma. Za album i istoimeni singl osvojili su najprestižniju nagradu australske glazbene industrije - ARIA, za najbolji album i najbolju pjesmu. Zatim jedan debitantski album iz radionice Marka Ronsona. Daniel Merriweather i njegov dugoočekivani album Red. Nisam fan ni lika ni djela. Ne volim njegov vokal, a i pjesme su dosadnjikave i nezanimljive. Jack Peńate s druge strane nudi puno zanimljiviji drugi studijski album. Iako sam nekoliko puta vidio na kablovskoj Pull My Heart Away, još uvijek se radi o relativno nepoznatom imenu. Svakako obratite pažnju.


OCJENA: 2+


OCJENA: 3


OCJENA: -3


OCJENA: 4+

Slijede novi albumi grupa Yeah Yeah Yeahs i Wilco, oba s po nekoliko odličnih pjesama, s tim da mi je You And I s albuma Wilco bolja od bilo koje pjesme s It's Blitz; Zatim još jedan album s kraja prošle godine, a o kojem nikad nije bilo riječi. I iako me u zadnje vrijeme neopisivo iritira Ida Prester i sve što me na nju može podsjetiti, Ladyhawke unatoč nekim sličnostima na par pjesama ima relativno dobar debitantski album, s par vrlo dobrih pjesama, ali i nekoliko vrlo iritantnih....Vrlo zanimljiv drugi studijski album Bat For Lashes (za kojega mi je trebalo dosta dugo da ga doživim), s odličnim singlom Daniel, kojeg ste vjerujem imali prilike čuti i vidjeti spot za istu pjesmu, a moram spomenuti i meni predivnu Good Love. Već te dvije pjesme bit će dovoljne da zavolite ovu glazbenicu.


OCJENA: 4+


OCJENA: 4


OCJENA: -4


OCJENA: 4

nastavlja se....

Post je objavljen 26.12.2009. u 00:22 sati.