Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

Njoki s raguom od tune

Kad smo već kod dobrog života, eto jednog ukusnog dodatka predblagdanskom stolu. Ovi su njokići napravljeni od krumpira pečenog u foliji umjesto kuhanog (umotati i staviti u pećnicu na 180-200° oko 1 sat, ovisno o veličini gomolja) što ih čini posebno mirisnima, a pritom laganim poput tustih pahuljica. Za ove na slikama iskoristila sam ostatke sinoćnje večere i naribala krumpire, posula sa šakom graham brašna, ubacila žlicu masti (može i biljna), jaje i glatkog brašna da tijesto postane kompaktno i da se ne lijepi.



Zatim ih na pobrašnjenoj površini tanjurićem rezati na komadiće. Ja volim da budu duguljasti kao valjušci.



Mogu se kuhati odmah ili nakon malog odmora na hladnom. Ubacite ih u lonac posoljene kipuće vode gdje će potonuti na dno, ali za par minuta već će veselo proplivati. Nakon što proplivaju kuhajte još minutu ili dvije pa vadite šupljikavom žlicom u posudu koja se može pokriti.



Za ragu od tune ugrijte konzervu ili dvije komadića tune, pola konzerve kukuruza, pasiranu rajčicu (ovdje domaća), prstohvat papra i žličicu suhog bosiljka. Kratko prokuhati i preliti po kuhanoj tjestenini ili - njokima.

Ovo je porcija "za probu" :-)



A ova "za slikanje":



Doduše, ja jako volim i njokiće u slatkoj varijanti pa su "pali" i jedni sa prženim mrvicama i šećerom.



Dobar tek i ugodni vam i blagoslovljeni blagdani sa puno zabave i zadovoljstva!

Post je objavljen 24.12.2009. u 10:07 sati.