Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Život patke prema životu čovjeka?


Image Hosted by ImageShack.us




Dio životopisa dvadeset petogodišnjeg Marka Leka, pravomoćno osuđenog zbog (…..……..) djevojke na pješačkom prijelazu. U zagradi navedite što mislite da bi po vašem mišljenju trebalo pisati nakon što pročitate čitav tekst.

kolovoz 2005. – zbog ne poštivanja razmaka od vozila ispred sebe, kazna 400 kn
prosinac 2005. - kao mladi vozač vozio noću bez pratnje što je kršenje zakona, kazna 500 kn
siječanj 2006. – prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, kazna 1000 kn
ožujak 2006. - nepoštivanje prometnih znakova, kazna 300 kn
srpanj 2006. – prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, kazna 300 kn
16.lipnja 2007. – na pješačkom prijelazu nalijeće iz druge prometne trake i UBIJA dvadesetdevetogodišnju djevojku koju je propustio vozač u prvoj prometnoj traci, uvjetna kazna od godinu dana s kušnjom od tri godine

P.S.

U Americi 25 godišnji muškarac pregazio je patku koja je s 12 pačića prelazila cestu namjerno ubrzavši. Očevici su ga prijavili, kazna godinu dana uvjetno

SAD : Hrvatske = život patke : život čovjeka

Napomena: možda je u SAD osuda bila takva jer se ipak radilo o „majci“ dvanaest pačića koji su ostali siročići?


Pitanja:
1. Što mislite koliko je iskeširao Markov otac, lički tajkun, e da bi njegov sin, očigledno sklon kršenju propisa, dobio ovakvu „zasluženu“ kaznu?

2. Hoće li sudac/sutkinja koji/a je „odrezao/la ovakvu drakonsku“ kaznu mirno i spokojno provesti blagoslovljen Božić u krugu svoje obitelji u kojoj vjerojatno još nitko nije ubijen prometalom na četiri kotača voženog od strane ubojice koji to u skladu s našim Pravom (ne Pravdom) ipak nije ubojica?

3. Bi li djevojka ostala živa da je kojim slučajem sud nakon prvog, dobro neka bude nakon trećeg prekršaja, dotičnom Marku oduzeo vozačku za sva vremena?

4. Je ste li sigurni da dotični Marko neće u slijedeće tri godine počiniti novi prekršaj, ubojstvo ili čak višestruko ubojstvo?


Post je objavljen 22.12.2009. u 14:46 sati.