Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 124 ) - Josipović: Zoki liječi se

Predsjednički izbori - TINOLOVKA ( 2. )

PREDSJEDNIČKI TRG: Hebrang, Mikšić, Vidošević, Josipović, Bandić...

Hebrangovo izaslanstvo pojačali i poznati hrvatski sportaši, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc te bivši rukometaš Slavko Goluža.


Na neugodnih jedva 2 stupnja iznad nule, uz jaki sjevernjak i susnježicu održan je još jedan RTL-ov " Predsjednički trg ". Gosti su ovoga puta bili Andrija Hebrang, Nadan Vidošević i Boris Mikšić, a unatoč hladnoći trg je bio poprilično pun, HDZ-ov predsjednički kandidat doveo je jako pojačanje sa sobom, bio je tu i ministar kulture Božo Biškupić, kao i čelnik zagrebačkog HDZ-a Jasen Mesić uz poznate hrvatske sportaše, bivšeg reprezentativnog rukometaša, Slavka Golužu i bivšeg trofejnog hrvatskog vaterpolo reprezentativca Dubravka Dudu Šimenca.


Hebrang: Čujem se sa Sanaderom jednom u dva do tri tjedna


Sve je počelo pitanjem predsjedničkom kandidatu HDZ-a Andriji Hebrangu što očekuje, na što je spremno odgovorio da će se smrznuti, ali kako se provokacija ne boji. Među prvim pitanjima RTL-ovih novinara bilo je i ono o Sanaderovom pojavljivanju na Tuđmanovom grobu, kao i na misi zadušnici, na što je Hebrang rekao kako bi se razočarao da Sanader nije bio tamo, te dodao, " ja sam s njim u dobrim odnosima čujemo se jednom u 2-3 tjedna ".


- Zadnji put sam bio u Beogradu u siječnju 1947. godine, moje su roditelje tada odveli u nepoznato, a mene su odveli u Zagreb. U Beograd bi išao ako je to u interesu Hrvatske, a jest u njenom interesu da se smire odnosi. Prvo bi posjetio Bruxelles, Sarajevo, pa Ljubljana i onda Beograd - komentirao je Hebrang pitanje jedne djevojke iz publike o Beogradu jer je rođen tamo.


Na pitanje o stalnim napetostima između njega i Primorca i na to da li bi ga uzeo za svoga savjetnika rekao je kako i to bilo moguće jedino ako bi mu trebalo reći kako izbjeći odgovornost. Jednu građanku je zanimalo da li Hebrang zna za probleme stanara koji nemaju novaca za plaćanje stanarine na što je rekao kako smatra da država treba obezbjediti vlasnike, a stanare ostaviti u stanovima.


Bilo je i provokativnih pitanja koja je Hebarang spremno dočekao pa je tako dobio pitanje zašto nije imao povjerenja u hrvatski zdravstveni sustav nego je pobjegao van na operaciju, a odgovorio je da ga niti jedan urolog u Hrvatskoj nije htio operirati osim jednoga s kojim ne razgovara već dvije godine. Neizbježno je bilo i ponavljanje pitanja o Sanaderovom dolasku na misu zadušnicu. Gospodin koji je postavio to pitanje smatra cijeli " cirkus " oko Sanadera''prljavim kazalištem'', na što mu je Hebrang odgovorio da Crkva to nije te kako on za ratliku od sadašnjeg predsjednika poštuje crkvu.


- Najviše volim pitanja mladih iz SDP-a, a sad slušajte odgovor. Nikada nisam napustio Franju Tuđmana jer je to moj politički uzor i jer je to bio moj pacijent. Napustio sam mjesto ministra obrane,a Tuđman me zamolio da nađem zamjenu i ja sam mu tada dao svoga zamjenika Želimira Jakšića koji je razradio radni tim koji sam ja oformio bez ikakvih promjena. Ponekad odnos pacijenta i liječnika ovisi i o pacijentu - rekao je Andrija Hebrang na provokativno pitanje kani li izdati narod kao i Franju Tuđmana kada se borio za život.


Vidošević nastojao izbjeći pitanje o Mirku Norcu


Što se tiče nezavisnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića bilo je nemoguće ne primjetiti velik broj žena u publici, no isto tako i rezultate anketa u kojima one govore da će mu dati glas zato što je šarmantan, Vidošević je to prokomentirao na sebi svojstven način, " važno je da nam bude bolje, no drago mi je ako je ambalaža dobra ".


- Moja imovina je dostupna javnosti već godinama i bilo bi licemjermo da idem po pučkim kuhinjama, a znate u kojim sam poduzećima radio - rekao je Nadan Vidošević te je dodao kako njegova majka živi normalno kao i svi ostali. Dodao je i kako ga njegov uspjeh doveo do toga da bude predsjedniči kandidat.


Bilo je i pomalo zafrkavanja od strane publike koja ga je pitala kako se kaže topnički dnevnicina engleskom, a kako on nije znao riječ topnički,samo se nasmijao. - Želim osigurati bolje uvjete za sve, pa tako i za svoju djecu jer neželim da odu u inozemstvo pa se javljaju razglednicama - pokušao je poentirati nezavisni predsjednički kandidat. Koliko imate dionica Kraša, glasilo je sljedeće pitanje? Vidošević je rekao da ih ima 14 000 koje je kupio na kredit i taj kredit još uvijek otplaćuje, te je dodao, " Krašev radnik je najbolje plaćen u prehrambenoj industriji i jedan je od rijetkih koji zna da će sutra imati posao ". Za kraj je postavljeno pitanje o pomilovanju Mirka Norca na koje je odgovor izbjegao, rekavši kako je to dug proces.


Mikšić: Gotovina slobodan čovjek


Nezavisni predsjednički kandidat Boris Mikšić je naglasio kako on ulaže svoje novce u kampanju jer me voli nikome biti dužan. Također je naglasio kako ima tvornicu u Belom Manastiru koja izvrsno posluje i koja izvozi 95 posto proizvoda.


- Ja sam za to da se hrvatski generali dovedu u Hrvatsku i da im se tu sudi ukoliko su krivi za nešto - naglasio je Boris Mikšić. Zatim je nedvosmisleno poručio sa Cvjetnog trga, " Gotovina bi morao biti slobodan čovjek, ja sam to već rekao u prošloj predsjedničkoj kampanji ikod toga ostajem. Mikšić se nije dao impresionirati, usprkos hladnoći i činjenici da je bio zadnji na redu, poručio je svim " takozvanim nezavisnim predsjedničkim kandidatima " da javno podastru tko im plaća kampanju, a on " namjerava potrošiti sveukupno u kampanji deset milijuna kuna ", što je nešto više nego na posljednjim predsjedničkim izborima 2005, godine.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



BANDIĆ VS. JOSIPOVIĆ

Izuzetno hladna subota, pravo sibirsko vrijeme okupiralo je Hrvatsku, Zagreb se također našao debelo ispod nule u termometru, no to nije smetalo dva " ljuta politička protivnika ", dva donedavna stranačka druga, koji sve do prije kojih mjesec - dva dana nisu jedan drugome našli niti najmanju zamjerku, dva najveća favorita predstojećih predsjedničkih izbora, bivšeg SDP-ovca i aktualnog gradonačelnika metropole, Milana Bandića i sadašnjeg predsjedničkog kandidata SDP-a, profesora Ivu Josipovića.


" Nisam kopija, ja sam original "


Prvi se u " predsjedničkom ringu " pojavio aktualni zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, koji je sa popriličnom dozom samouvjerenošću odgovarao na poprilično konfuzna, nedoređena pitanja novinara i voditelja RTL televizije, Ivana Čorkala.


Čorkalo je pokušavao biti provokativan, nametnuti se kao voditelj, odnosno diktirati tempo nezavisnom predsjedničkom kandidatu, međutim, Bandić je imao spremne odgovore ili ih je vješto eskivirao. Još jednom se pokazalo da novinari koji sa " šalabahtera " moraju čitai svoja pitanja i nisu novinari, već potencijalni glumci. "


Možete li recitirati stihove hrvatske himne ", bilo je jedno pd pitanja Milanu Bandiću, na što je Bandić samo odgovorio kako se sa hrvatskom himnom ne ruga, na opetovano inzistiranje voditelja, Bandić se nije slomio te je ostao kod svog stajališta. U jednom trenutku novinar je Bandića upitao zna li koliko  Hrvatska ima vojnika, gradonačelnik Zagreba nije znao odgovor opravdavajući se kako će " to znati njegov budući vojni ataše ", te dodao da Hrvatska ima vojnika u skladu sa NATO standardima.


 . Ne bi ja nikoga pozvao da dođe u Hrvatsku, ali bih svakoga koga sretnem pozdravio, zašto ne  odgovor je to nezavisnog predsjedničkog kandidata na novinarski upit bi li pozvao Glavaša u Hrvatsku da ga je kojim slučajem sreo u Bosni i Hercegovini.


- Ja nemam uzora, osim dragog Boga i majke koja me rodila. Inače poštujem prvog hrvatskog predsjednika, doktora Franju Tuđmana, koji je bio na čelu države u najteže vrijeme, isto tako poštujem i deset godina drugog hrvatskog predsjednika, ali ja nisam ničija kopija, ja sam original rekao je Milan Bandić.


Kako su pitanja novinara ali i publike bila više hohštaplerska nego profesionalno - novinarska, Bandić je poprilično zbunjeno, nemušto odgovorio na traženje iz publike da se predstavi na engleskom jeziku ( Mesić kada je došao za šefa države nije znao " beknuti " engleski jezik, osim što je poprilično nezgrapno " nabadao " ruski i to je sve od njega za što je bio sposoban, dakle, vidljivo je da se radi o podmetnutoj manipulaciji i pokušaju degradacije. ).


- May name iz Bandić - rekao je donedavni SDP-ovac.


Možda nije dobar " Englez ", ali je sigurno džentlmen, naime, Bandić je obečao svom protukandidtau Josipoviću da će ga pozvati na šampanjac poslije izbora, Josipović nije ostao duan te je nakon silaska s pozornice Milana Bandića uzvratio istim načinom bivšem stranačkom kolegi rekavši: " Pozvati ću ga na inauguraciju ".


" I Tito i Tuđman velike su povijesne ličnosti "


Dok je Milan Bandić čitavo vrijeme bio izložen provokaciji i " novinarskom reketarenju ", dotle je njegov nekadašnji stranački kolega, Ivo Josipović dobijao " lopte na reket ", športskim riječnikom rečeno.


Osim nekoliko pitanja o povezanosti profesora Josipovića sa ZAMPOM ( što je žestoko kitizirao čak i jedan Damir Kajin ), te demagoških odgovora, Josipović se nije morao znojiti zbog novinarskih pitanja, ako izuzmemo činjenicu da je novinarka usporedila harač od ZAMPA sa državnim " haračem Jadranke Kosor ".


- Nisam se distancirao od stranke, samo i ja i stranka smo svjesni da je izbor za predsjednika nešto drugo i da moram osvojiti glasove i onih koji nisu glasači SDP-a. Tako su mi u Slavoniji prilazili i birači HSP-a, HDZ-a i govorili mi da sam prava osoba i da će glasovati za mene " - rekao je profesor Josipović na novinarski upit i zapažanje da se distancirao u kampanji od stranke. Josipović je ovim putem pozdravio Zorana Milanovića te mu poručio da se liječi, s obzirom kako je trenutno bolestan.


Josipović se pohvalio kako se nedavno fotografirao i ispred Titove i Tuđmanove kuće, rekavši da su obojica velike povijesne ličnosti te da su učinili puno dobrih stvari ali poneku grešku ( Nikako nam nije jasno da netko tko želi biti DEMOKRATSKI PREDSJEDNIK u istu razinu stavlja DEMOKRATSKI IZABRANOG šefa države, Tuđmana, i krvožednog manijaka koji je nasilno preuzeo vlast te s nje otišao tek nakon smrti, Josipa Broza Tita. )


Govoreći o mitu i korupciji, Josipović je rekao da može zamisliti situaciju u kojo bi svatko tko je odgovoran i kriv za nešto mogao biti uhićen, i Sanader i Bandić, te na " kraju krajeva i Ivo Josipović.


Na samom koncu " sučeljavanja ", predsjednički kandidat SDP-a otpjevao je hrvatsku himnu. Treba dodati da su oba predsjednička kandidata došla oboružana brojnom podrškom vlastitih pristaša, no, Bandićevi su bili nešto glasniji.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 22.12.2009. u 00:03 sati.