Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blagotvornarijec

Marketing


Image Hosted by ImageShack.us



MIR I TEBI


Božić! Mir svim ljudima dobre volje! Mir i tebi, ma tko god bio, što god mislio i kakve vjere bio! Jer i ti nosiš duboko u srcu, možda nesvjesno, beskonačnu nostalgiju za izgubljenim rajem, nostalgiju za mirom, dobrotom i ljubavlju.

U ovim božićnim danima može svatko preuzeti na sebe dobrotu i ljubav. Možeš ih preuzeti i ti, pa bio ne znam kako siromašan, isprazan i hladan. Takve su bile i jaslice. Imale su samo jednu prednost: bile su na raspolaganje. A to je u biti sve što se od nas zahtijeva u ovim božićnim danima: biti otvoren:

Svaka zatvorenost je neki oblik mržnje, neki oblik čovjekova neprihvaćanja. Bog ne dolazi s mržnjom i svađom, ne dolazi sa zavišću i ogorčenjem.

Bog stanuje jedino u dobroti koju iskazuje čovjek čovjeku, u opraštanju, u pomirenju, međusobnom razumijevanju, u prijateljstvu i obazrivosti. Bog je ljubav. Bog stanuje u tebi, stanuje li?

Traži mir, dobrotu i ljubav prema drugima i naći ćeš mir. Božić znači da Božja ljubav postaje vidljiva u našem srcu i u čitavom našem životu. Božić nije ništa drugo do mir, ništa drugo do ljubav i dobrota svih ljudi na ovome svijetu.



Image Hosted by ImageShack.us





Post je objavljen 21.12.2009. u 15:28 sati.