Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

TED - Ideas worth spreading

Ovo neće biti post o knjigama (aaaaaa, osjećam razočaranje nakon ove rečenice, no ne bojte se, bit će još bolje), već o jednoj web - stranici i web - konceptu na koji sam naletjela ovih dana (htjela sam poslušati jednu audio - knjigu jedne audio - kompanije koja mi šalje newsletter, ali umjesto besplatnog samplea oni su mi ponudili videoklip autorice, spisateljice Elizabeth Gilbert koja u 18 - minutnom govoru nastoji prenijeti slušateljima kako se odnositi prema vlastitoj kreativnosti i kreativnosti drugih. Inače, autorica je postala poznata u Americi po knjizi "Eat, pray, love").

Evo, dakle, što Elizabeth Gilbert priča o kreativnosti, pisanju, i muzama koje opsjedaju umjetnike (ili još češće, izbjegavaju ih opsjedati).




Međutim, kad sam se jednom našla na stranici www.ted.com koja nudi poticajne govore poznatih i inspirativnih ličnosti o različitim temama, počele su igre bez granica - tema Words about Words je stvorena baš za knjiške moljce poput mene koji imaju tu grupijsku crtu ličnosti, da vide kako pisci govore, kako se ponašaju i kako izgledaju kad prenose ideje oko kojih su strastveni. Stoga, za vašu razonodu i uzbuđenje, za kraj ovog posta preporučujem vam dva linka:

TED - ideas worth spreading

TED - words about words

Post je objavljen 22.12.2009. u 15:20 sati.