Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Malo Vlada, malo SDA

Procedura je majka demokracije....


Općinu Gornji Vakuf - Uskoplje, kako javlja novinska agencija FENA jučer su posjetili federalni premijer Mustafa Mujezinović, ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, te predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, sa svojim suradnicima.
Na radnom sastanku sa načelnikom Seadom Čauševićem razgovarano je o vitalnim projektima koji bi se trebali uskoro realizirati na teritoriji uskopaljske općine, te mogućnostima da se kroz poboljšanje stanja u gospodarstvu smanji broj nezaposlenih.
Kako je Feni kazao načelnik Čaušević, zatraženo je od visokih gostiju da pomognu u rješavanju pitanja privatizacije Tvornice kugličnih ležajeva, koja se trenutno nalazi u vlasništvu Rudnika uglja “Gračanica”, čime bi se stvorili uvjeti za zapošljavanje većeg broja radnika.
Također, obećana je podrška u izgradnji buduće zgrade za općinsku administraciju, sportske dvorane te provedbi određenih projekata u oblasti putne infrastrukture na području Gornjeg Vakufa - Uskoplja, kaže se u agencijskoj vijesti.
Ova posjeta bila bi tek jedna u nizu posjeta političara tzv bazi i terenu i ne bi ni po čemu izazivala pozornost, kada u sastavu posjetitelja ne bi bila službena delegacija Vlade, štoviše i njen predsjednik, te službena delegacija jedne političke stranke, u ovom slučaju SDA. Takvi gosti naše općine razgovarali su s domaćinom o važnim pitanjima za gospodarstvo i ukupan život svih stanovnika G. Vakufa - Uskoplja, pa se nameće pitanje postoje li u ovoj državi nekakve druge institucije, paralelne s onim državnim, i postoji li nekakva druga, paralelna hijerarhijska struktura.
Ako je tomu tako, a sudeći po sastavu delegacije iz Sarajeva jest, Vladu je potrebno odmah raspustiti da ne guta novac poreznih obveznika, jer ionako Vlada i SDA - to je isto, rekao bi Tihić u ime Vlade, pardon SDA.
U suprotnom, ako je u našem gradu jučer bila delegacija SDA onda u njoj nisu bili predsjednik Vlade i ministri, nego dužnosnici SDA, a nije ih ni primio načelnik općine, nego lokalni pripadnik stranke, pa onda nije ni riječ o rješavanju problema naše općine, ma koliko to netko htio tako predstaviti, nego o zadovoljenju partitokratskih interesa na području naše općine.
Da skratim, riječ je pogađate o - proceduri.
A ona je, kako se kaže, majka demokracije.
A nje jučer u Uskoplju nije bilo ni za lijek.

Post je objavljen 19.12.2009. u 17:30 sati.