Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Sniježni prekrivač nad Vrgorskom krajinom

Tijekom prošle noći počeo je padati snijeg koji je do jutra prekrio cijelu Vrgorsku krajinu. Kada snijeg pada u našem kraju, onda pada pošteno, pa je, do trenutka u kojem pišem ovaj tekst, palo oko 17 centimetara snijega, a snježna mećava ne prestaje.
Vrgorska sela su potpuno odsječena od Vrgorca, a Vrgorac od okolnih gradova. U gradu trenutno vlada prometni kolaps. Nekoliko kamiona je zapelo na cesti uzduž Ulice Tina Ujevića, a iza njih u koloni stoje deseci automobila koji ne mogu proći. Djelatnici policije i Županijskih cesta nadljudskim naporima pokušavaju omogućiti kakvo takvo normalno prometovanje, ali to im zasad ne ide od ruke. Pojedini kamioni nisu stavili lance, pa se čak krenulo u ručno čišćenje snijega oko njihovih kotača. Ralice su prošle nekoliko puta, ali nisu uspjele očistiti cestu. Prioritet je uspostavljanje prometa prema Makarskoj i uzduž autoceste prema Šestanovcu, te se ti dijelovi trenutno čiste, a ostali moraju čekati, dakle ceste prema Metkoviću, Pločama i granici na Orahu.
Na ulici gotovo nema građana, a ni djece, koja samo čekaju da snijeg prestane padati, pa da mogu započeti zimske radosti.
Za sve vani koji ovo čitaju - pozdrav iz snijegom zametene Vrgorske krajine!


Post je objavljen 19.12.2009. u 12:59 sati.