,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Šoferi Kvare Ovaj Dobar Auto": ŠKODA!

Sjećate li se još ove uzrečice iz naslova koja je tako često odzvanjala u razgovorima? wink

Škode su tad bile česte na ulicama, vjerojatno još češće nego danas, a njihova reputacija je bila negdje u sredini, daleko iza svih onih "fancy" zapadnih auta, ali ispred svih fićeka, stojadina, poljskih fiata, lada ...

Moj tata je vozio samo Škode, prvo model 1000 MB, a zatim dugi niz godina 120 L i dugo vremena je za mene Škoda bio "the auto", pojam auta.


Snimio: Vanja

A onda su se vremena promijenila, Škode su i dalje ovdje, ali u nekoj drugoj hijerarshijskoj konstelaciji ... ali, tu i tamo izviri i poneka stara Škoda da nas podsjeti na stara vremena. Pa, ako netko zaželi uživo vidjeti neki od tih starih modela, nek se prošeće Biankinijevom ulicom na Medveščaku, dosta je vjerojatno da će tamo sresti ovu staru Škodu 100 L!

(koga zanima više detalja o nasljedniku ovog modela, Škodi 105, nek škicne OVDJE! Na žalost, nemaju stranicu sa podacima o modelima 100 i 1000 MB ...)


Snimio: Vanja

P.S. Čini se da je Medveščak (sa dosta starije populacije) plodan teren za pronalaženje starih modela auta, ako se sjećate, u postu od 12.07.2009. sam vam pokazao jedan stari Fiat 1300 koji se često nalazi u Mislavovoj ulici, tu je sada i ova Škoda, a već sam više put u garaži u Martićevoj ulici vidio i jednog Trabanta!

P.P.S.: Uživajte u posljednjem adventskom vikendu, ja ću ga sa obitelji provesti u Beču u tradicionalnom posjetu tokom kojeg se uvijek nauživamo austrijskog viđenja Adventa, zajedno sa pregrštom prigodnih sajmova, kuhanim vinom i svime što već ide u ovo doba godine! Do čitanja u ponedjeljak!

Post je objavljen 18.12.2009. u 11:12 sati.