Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 120 ) - FER-u premijerkina web nagrada

NAJVIŠE INTERNET PRIZNANJE

Njihov CADIAL sustav omogućava inteligentno pretraživanje pravnih propisa u Republici Hrvatskoj, a neće stati samo na tome.

U hotelu Regent Esplanade po osmi put je dodjeljena premijerkina ( Predsjednica Vlade u Esplanadu je stigla zajedno sa ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Radovanom Fuchsom. Odbila je bilo kakav razgovor o eventualnom povratku bivšeg premijera Ive Sanadera u politiku. ) web nagrada, a koja je najviše internet priznanje u Hrvatskoj. Ovogodišnji dobitnik je Fakultet elektronike i računarstva i to za njihovo web rješenje CADIAL-sustav za inteligentno pretraživanje dokumenata. Osim premijerkine nagrade dodijeljene su i nagrade. Vidi Web Top 100, Vidi e-novation i ICT gold nagrada.


ICT gold


Prvo je dodjeljena ICT gold nagrada za najbolji ICT implementaciju ne-informatičke tvrtke. Ova nagrada je smišljena kako bi se stimulirale hrvatske kompanije na inteligentnije i osmišljenije ulaganje u ICT. Žiri je kao primjer najuspješnije primjene ICT-a u unaprijeđenju poslovanja odabrao kompaniju DIV iz Samobora. DIV čini nekoliko tvrtki i trenutno je vodeća tvornica vijaka u Europi. Tvrtka iza sebe ima 120 godina tradicije, a posluje na osam lokacija u šest država. Drugu nagradu u ovoj kategoriji dobila je tvrtka Vivera iz Gline, a treću nagradu je dobila tvrtka JANAF.


Vidi e-novation


Proizvodi koji su dosad nagrađivani u ovoj kategoriji najčešće su završavali kao vrlo traženi u svijetu, ali i kao vrlo uspješni proizvodi. Prema procjeni žirija ovogodišnja konkurencija bila je još veća, a dobitnici su podijeljeni u nekoliko kategorija. U kategoriji fizičkih osoba prvu nagradu je dobila inovacija Myro koju je prijavila Ivana Maršić. Myro integrira različite multimedijske usluge koje unaprjeđuju proces kupovine. Drugu nagradu u ovoj kategoriji dobio je Dario Botkuljak za Bongo Search, a treću Touchscreen stol Saše Markovića. U kategoriji tvrtke prvu nagradu je dobila inovacija Geanium, tvrtke KING ITC d.o.o., drugu nagradu Brightcore tvrtke Elma Kurtalj i treću nagradu inovacija Trillenium tvrtke Trillenium d.o.o. Za kategoriju akademske institucije prvu nagradu je dobio sustav CADIAL kojeg je prijavio Fakultet elektronike i računarstva. Riječ je o prvom sustavu za inteligentno pretraživanje pravnih propisa Republike Hrvatske.


Premijekina web nagrada


Premijerkinu web nagradu dodijelila je premijerka Jadranka Kosor osobno Fakultetu elektronike i računarstva za sustav CADIAL. Nagradu su primili dekan fakulteta Vedran Mornar i voditeljica inovacijskog tima Bojana Dalbelo Bašić.


- Došla samo sobno dodijeliti ovu nagradu jer sam pročitala organizatorov poziv u kojem on piše kako nije u Hrvatskoj sve crno, nije sve Haag... Iz dodijeljenih nagrada se može puno toga naučiti, primjerice u koja područja treba ulagati. Sve koji znaju i mogu pozivam da se okupimo, da udružimo pamet i snagu i učinimo sve da Hrvatska iziđe iz krize - istakla je u svom govoru premijerka Jadranka Kosor.


Vidi web top 100 nagrada


Ova nagrada dodijeljena je u 10 kategorija. Najbolji od mobilnih servisa u kategoriji Mobilni web je mobilni servis Nove TV, m.dnevnik.hr. Najbolja internet stranica u kategoriji Community servisi je lilazilla.crozilla.com, a u podkategoriji Blog najbolja je stranica Hrvoja Mihajca. Stranica tvrtke Encian je najbolja stranica u kategoriji Korporativne stranice, a Mojtv.hr je najbolja stranica u kategoriji Mediji, novosti i oglasnici. Stručni ocjenjivački žiri nije dodjelio nagradu u kategoriji Web promocija jer smatra kako ni jedna web kampanja u Hrvatskoj trenutno ne zaslužuje ovu nagradu. U kategoriji Znanost, obrazovanje i kultura najbolja stranica je Linux za sve. Carnet je najbolja stranica u kategoriji Vladine organizacije i državne institucije. U kategoriji Turizam i putovanja najbolja stranica je stranica hotela Antunović. Iz kategorije Sport, zdravlje i Prehrana kao najbolja izronila je stranica Zdrava krava. MTV televizija je najbolja stranica u kategoriji Zabava, moda i glazba.


- Čini se da se cijena plina nije dizala posljednjih godina, a čini mi se da i ne plaćamo pravu cijenu plina. Svi znamo da će to biti drugačije kad uđemo u Europsku uniju - komentirala je Kosor, nakon dodjele nagrada, stanje s plinom u zemlji te najavu poskupljenja plina.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket







Post je objavljen 17.12.2009. u 16:12 sati.