Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Mini Beachcomber Concept

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mini Beachcomber još je jedan fascinantni dizajnerski concept kojim će britanska marka u siječnju na sajmu u Detroitu najaviti dolazak serijske crossover verzije najesen iduće godine.

Beachcomber je otvoreni četverosjed stvoren za uživanje u vožnji tijekom ljetnih mjeseci, a varijabilna unutrašnjost čini ga pogodnim za različite namjene povezane s aktivnostima u slobodno vrijeme u prirodi ili na plaži. U tome mu pomaže i integralni pogon, koji zapravo i jest najvažnija tehnološka poveznica s budućim 4x4 Minijem.

Image and video hosting by TinyPic

Osim pogona, vožnji u ekstremnijim uvjetima prilagođen je i ovjes, kao i karoserijski dodaci koji služe zaštiti od oštećenja te povišena pozicija sjedenja. Impresivna veličina felgi i off-road guma (17 cola) na samo 4 metra dugačkom automobilu osim funkcionalne ima i stilsku funkciju. Nepostojanje vratiju u potpunosti olakšava ulazak u vozilo, a nepostojanje krova vozaču i putnicima daje osjećaj slobode i dopušta različite egzibicije tijekom vožnje, kao i prijevoz velikih i dugačkih stvari (npr bicikla, daske za surfanje…)

Image and video hosting by TinyPic

Posebnost su vrata prtljažnika, koja pokrivaju samo pola stražnjeg dijela, pa se na desnoj strani mogu prevoziti dugačke stvari. Beachcomber ima run-flat gume, pa u stražnjem spremniku za rezervni kotač zapravo nema kotača, nego služi kao dodatni zatvoreni prostor za prtljagu.

Image and video hosting by TinyPic

Da vozač Beachcombera ne bi bio hendikepiran ovisnošću o vremenu, točnije o lijepom vremenu, nude se dodatne opcije zaštite od vjetra i kiše. Jedna od mogućnosti je postavljanje mekog krova. Druga opcija je postavljanje ekstra lakih plastičnih ploča i dobivanje svojevrsnog čvrstog krova. Treći stupanj nadogradnje je postavljanje vrata.

Image and video hosting by TinyPic

Kao i svaki novi Mini dosad, tako i Beachcomber ima svojeg uzora u dugačkoj povijesti marke. U ovom slučaju to je Mini Moke, model koji je tijekom 60-tih najviše viđan na plažama i cestama sunčanih krajeva Amerike i Australije.



Post je objavljen 16.12.2009. u 17:17 sati.