Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Ledeni ukrasi

ledeni ukrasi




Mašta može svašta! Ako želimo kreativno ukrasiti prostor oko svoje kuće ili stana, razveseliti svoje dijete i drage nam osobe koji puta nije potrebno puno novaca. Malo mašte, ponešto truda, svijeća, balon, modlići za kolače i vrlo brzo će naša okolica zasjati čarolijom zime i predstojećih praznika.. Naravno potrebna je i temperatura ispod nule kako bi se ukrasi održali na životu.



Izrada ovakvih ukrasa je obiteljska zabava! Pripremite pribor, okupite se oko stola i pravi duh praznika će uskoro ispuniti svaki kutak prostora.

Voda koja će nam biti osnovni element za izradu ukrasa genijalno je sredstvo za uvesti vaše dijete u svijet umjetnosti i kreativnosti. Ujedno možete u cijelu priču ukomponirati malo znanosti i ponešto ekologije. Naime ukrasi koji nastaju na ovaj način su u potpunosti ekološki prihvatljivi. A što se znanosti tiće, tu su odgovori na pitanja; "što se događa kada vodu stavljamo na hladno?. "Kako se voda zaleđuje!". Obiteljska zabava može početi.


lijepestvari


Zaleđeni balon;


Za ovaj ukras potreban nam je balon, voda, temperatura ispod smrzavanja i po želji svijeća. Dakle običan balon stavite na pipu. Napunite ga vodom, zavežete i ostavite vani da se zaledi. Ukoliko želite dobiti šareni doživljaj, vodi možete dodati običnu boju za hranu. A ako ostavite balon da se samo dopola zaledi vaša kugla će biti šuplja. I idealna da unutra stavite svijeću..


Figurice od leda;


Upotrijebite modliće za kolače koje vjerojatno imate u kuhinji. Možete čak koristiti one rezaće za kekse u raznim oblicima. Stavite ih u posudu i prelijte ih vodom. Ostavite ih na temperaturi ispod nule. Nakon što se u potpunosti zalede, prelijte ih vrućom vodom kako bi lakše izašli i modlova. A također ćete tako dobiti zarobljene rubove figurica. Kada ste ih izvadili, sa vrućom iglom probušite rupicu na figurici i kroz to provučite tanku špagu (ili petlju stavite u vodu tako da se špaga zamrzne na vama željenom mjestu). I predivni ukrasi za vaše dvorište i božićno drvce su spremni.


lijepestvari


Ledena svjetiljka;


Uzmite najobičniju kantu. Napunite je vodom. Ostavite je da se smrzne dopola. Izdubite sredinu i izbacite vodu. Izvadite led iz kante. U sredinu stavite svijeću. I prekrasna svjetiljka za vaš vrt je spremna. Također ukoliko želite da vam svjetiljka bude neke živopisne boje dodajte običnu boju za hranu.



www.slogica.com.hr










Post je objavljen 17.12.2009. u 11:44 sati.