Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mfranjic

Marketing

4. međunarodni polu-maraton za žene "Zagreb-Velika Gorica" 21 km i 95 m (13.12.2009.)

Evo kratak osvrt na nastup naše članice Maje Dobrinić na njenom prvom polumaratonu:)

Ukupno se prijavilo 30 cura, no na dan trke startalo nas je 25. Start ispred hotela Zagreb, na Bundeku, cilj ispred Pučkog učilišta VG.





Prvih 5km trčalo se na toj istoj cesti gdje smo i startale, s dva okreta, a zatim SR Njemačke - Velikogorička cesta sve do Velike Gorice. Od početka mi je plan bio naći svoj tempo i držati ga se, bez obzira koja bila, glavno da završim. Tako da se nisam previše zamarala što su pretežno sve trkačice ispred mene, sa samo njih tri iza mene. Na prvih 5km bila su dva okreta tako da sam uspjela vidjeti I Marijanu Lukić kako povećava svoje vodstvo nad grupom iza sebe, odlična je, već na tom 3km je napravila veliku prednost nad ostatkom.
Sve poslje 5km je nekako postalo lakše, počela sam uživati jer sam se zagrijala, noge su me slušale i nije mi bilo naporno. Tako sve do nakon ulaska u Veliku Goricu, gdje sam na 18-tom km osjećala umor u nogama, više nisu htjele pratiti. Tu me negdje i prestigla gđa. Branka Lozić iz AK Žumberak, gdje sam ja vjerojatno usporila a ona ubrzala.
Kada mi je čovjek iz organizacije rekao da imam još 2km samo sam čekala kada ću ugledati cilj. I eto jesam nakon 2 sata 10min!

pred ciljemsretan



Što se tiče vremenskih uvjeta, mislim da za ovo doba godine nije moglo biti bolje. Jako hladno no ipak ugodno jer nije bilo padalina. Veći dio trke mi je bilo vruće, osim na velikogoričkoj cesti poslje Buzina gdje je jako puhao vjetar tako da u mi se tu noge malo smrzavale.
S obzirom da je ovo bila moja prva trka uopće, prezadovoljna sam i vremenom i osjećajem za vrijeme trčanja. Jedva čekam sljedeću godinu i prvu triatlon utrku ali i ponovno ovaj VG polu-maraton da vidim za koliko mogu popraviti ovaj rezultat.
Sada je na redu II. KOLO PETRINJSKE NASIP LIGE! Sudačku dužnost prepuštam drugome, ja bih radije trčala!

Rezultati:
1 Mariana Lukić Srbija Apatin 1:28:47
2 Želimira Kopecki Hrvatska BRACE S. Brod 1:39:08
3 Vanja Supić Slovenija TK Maribor 1:39:12

23 Maja Dobrinić Hrvatska TK Petrinja 2:10:08


Maja....

P.S Čestitke Maji i stvarno odlično i hrabro....a poziv i ostalim članovima da marljivo i savjesno treniraju za predstojeću sezonu bez obzira na vremenske uvjete:)

pozdrav





Post je objavljen 17.12.2009. u 06:12 sati.