Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thekarambol

Marketing

ONI DOLAZE NA ROCK MARINFEST '09: NEĆU ŽVAKE OĆU KUSUR

Image and video hosting by TinyPic

kratka biografija

Priča o "Žvakama" je počela na školskom igralištu, negdje u proljeće 2005. godine... Drale i Škoro sjedili su na malim tribinicama 3. i 4. osnovne i pili vino po 9.99 kn, raspravljali o tome kako bi bilo dobro napraviti pank bend..hehe, tada nismo ni znali svirati, Drale se dvoumio što bi uopće volio svirati, bas ili bubanj? Škoro je znao ponijeti akustaru na školsko i tamburati tu i tamo, a Bubi se tu našao isto više zbog cuge negoli pjevanja... :) Tada nismo ni imali instrumente, jedino je Drale radio honorarno na građevini i imao nešto novca, Škoro je bio pred odlaskom u vojsku, nismo ni prostora imali.
NŽOK
U međuvremenu upoznali smo se s ekipom iz benda Intenzivna njega, koji su tada imali prostor za probe..Drale se konačno odlučio, svirat će bubanj! kupio je polovnjaka, Škori je posudio za električnu gitaru, posudili smo malo pojačalo i počeli smo vježbati na struju..samo gitara, bubanj i Bubi kao vokal.. Svirali smo obrade Pekinške patke, Ramonesa, Atheist rapa jer to je bio neki kompromis glazbenog ukusa između nas trojice..kako je to sve ispočetka zvučalo bolje da ne znate :D Draletovo lomljenje palica na svakoj probi bila je normalna stvar :) U međuvremenu smo počeli sređivati prostor u Bosutskoj ulici, i tamo smo prenijeli opremu... smišljali smo kako ćemo se nazvati, i logično nam je bilo ime Neamo basistu, to će nam ujedno biti reklama za potragu za bas sviračem, pa valjda će se netko javiti hehe... ali tu stvari staju, idućih 6 mjeseci Drale se posvećuje treniranju bubnjeva i kidanju palica, Škoro odlazi u vojsku i nosi gitaru, a Bubi je valjda trenirao glasnice :)



Nakon tih pola godine ponovno se sastajemo i počinjemo dalje vježbati... u ljeto 2006. na jednoj od pijanki u Lenijama pitali smo Iku bi li htio doći na probu kod nas i poslušati.. i tako Iko je došao, malo nas je slušao, pitali smo ga želi li s nama svirati i pristao je... time smo dobili još jednog gitaristu, tako da je pitanje basa još uvijek bilo neriješeno.. na kraju kao posljednji član došao nam je Vitak, koji je pristao svirati bas.. skucali smo za bas gitaru i kupili je, krenuli polako vježbati, glazbeni ukus svih nas uvjetovao je da sviramo baš svašta, tako da smo počeli raditi na obradama... svirali smo Majke, Ramonese, Azru, Lude krawe, Kriticku situace, Pogreb x...imali smo dosta šaroliku kombinaciju obrada :) Prvi nastup nam je bio u Walkowu kao predgrupa zagrebačkom dvojcu Gatuzo, i tu smo prvi put nastupili pod imenom Neću žvake, oću kusur.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon te svirke pripremali smo se za nastup na Memorijalu Satana Panonskog i upravo na tom memorijalu 2007. godine prvi puta smo odsvirali jednu autorsku stvar, Turbo folk.. nakon te svirke došlo je do male promjene među sviračima, Vitak i Škoro se mijenjaju za instrumente.. poslije toga počeli smo raditi na vlastitim pjesmama, i od tada imali smo tridesetak svirki, svirali smo po Slavoniji većinom... obišli smo Županju, Vukovar, Osijek, Đakovo, i dosta puta svirali u Vinkovcima. Također, nastupili smo na prvom Rock Marinfestu, jednom na UFO festivalu i dva puta smo svirali na Kuštro festivalu u Grebnicama (BiH). U tih tri i pol godine sviranja skupili smo nekoliko amaterskih audio snimaka i videa, studijske snimke još nismo napravili... a desila nam se i "kadrovska promjena" :) u ljeto iz benda odlaze Vitak i Iko, a dolaze Gogi i Matija, nove gitare... Uz vježbanje starih polako krećemo s novim autorskim pjesmama, a nadamo se da ćemo konačno i nešto snimit :)
Evo, ukratko to bi bila priča od Žvaka, vidimo se na RMF-u!

NEĆU ŽVAKE OĆU KUSUR na MySpace




SVE VEZANO UZ ROCK MARINFEST '09 MOŽETE PRATITI I NA:

- My space ROCK MARINFEST

- ROCK MARINFEST na Facebooku


- BUG - BALKAN UNDERGROUND

- VINKOVAČKI GLAZBENI FORUM




ROCK MARINFEST je koncert humanitarnog karaktera i sav prihod od koncerta, prodaje majica, bedževa i svega ostalog vezanog uz RMF ide u korist "BUBAMARE", udruzi osoba sa invaliditetom VINKOVCI.
Više o "BUBAMARI" saznajte na njihovoj službenoj stranici www.bubamara.hr










Image and video hosting by TinyPic




DO SADA SU SE PREDSTAVILI /klikni mišom na ime benda ne bi li saznao nešto više o njima/:

RADOST!
PUNČKE
VAN PROGRAMA
LIL' BEAR
NEPOPRAVLJIVI
ATHEIST RAP
MLINSKI KAMEN




Post je objavljen 16.12.2009. u 09:40 sati.