Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 118 ) - Colonia za Hebranga ( Sisak, Velika Gorica, Karlovac )...

Predsjednički izbori ( TINOLOVKA -1. )

SISAK:

Iako je na posljednjim lokalnim izborima Colonia nastupila za SDP, točnije za Milana Bandića, a prije nekoliko mjeseci grupa je posjetila zemlju u kojoj je " krunjen kralj svih kraljeva ", popularna Ira na ovim, predsjedničkim izborima nastupa za predsjedničkog kandidata vladajuće stranke, profesora Andriju Hebranga. Elegantna kao i uvijek, u svjetlo plavoj boji, baš kako i doliči sukupu HDZ-ovog kandidata, Indira je ponovo oduševila oko 800 okupljenih Siščana na parkiralištu Gradskog stadiona u velikom šatoru.
Nakon svoje Turneje po Sisačko-moslavačkoj županiji, od Novske, Kutine, pa preko Hrvatske Kostajnice i Petrinje predsjednički kandidat HDZ-a na kraju dana je održao predizborni skup u Sisku. U velikom šatoru potporu su mu pružili i ministar Ivan Šuker, a i gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić, gradonačelnik Siska, Dinko Pintarić, Ivanka Roksandić, te vodeći HSP-ovac županije, Željko Kardaš, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke.


- Zalagat ću se za podizanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda čime bi se povećala proizvodnja i smanjio broj nezaposlenih, a u EU trebamo ući ponosno ako želimo biti ravnopravni. Pariz ili Rim slave Dan državnosti, a kod nas 90 posto građana ne zna kada je taj dan jer je namjerno „zatamnjen“ mijenjanjem datum. 27. prosinca odučujemo o svojoj sudbini, a pred nama je petogodišnje razdoblje u kojem moramo našim građanima osigurati dostojanstven život-ja ću, obećajem vam, biti taj pokretač, vratit ću optimizam, dostojastvo i ponos svim našim građanima - rekao je Andrija Hebrang na predizbornom skupu u Sisku.


Hebrang se ponovno osvrnuo na " činjenicu " da je on " jedini od predsjedničkih kandidata bio dragovoljac Domovinskog rata ", te je ponovio kako će Hrvatskoj vratiti Oltar domovine. Naglasio je da kako budući hrvatski predsjednik mora učiniti sve kako bi se premostile zapreke i da Hrvatska napokon uđe u Europsku uniju, ali i kako treba težiti europskom standardu života koji građani zaslužuju, a ne da sve ostane na deklarativnoj razini.


- Aktualni Predsjednik Republike, iako mu to omogućuje Ustav, ni u najkritičnijem razdoblju, kada je Hrvatsku sustigla globalna gospodarska i financijska kriza, nije sazvao niti jednu tematsku sjednicu Vlade - žestoko je Hebrang napao aktualnog ''šefa'' države, inače stručnjaka za međureligijska i ekumenska pitanja, Stjepana Mesića.


Nakon nadahnutog govora Andrije Hebranga, kako smo u uvodu spomenuli, održan je koncert grupe Colonia koji je oduševio sve, od onih najmlađih do onih starijih. Zanimljivo je da grupa Colonia nastupa za predsjedničkog kaniidata HDZ-a Andriju Hebranga nakon što je na lokalnim izborima nastupila za kandidata SDP-a Milana Bandića, izgleda da je u showbiznisu, baš kao i u politici, najvažnije umijeće nemogućega, možda je upravo zato politika " dinamička " djelatnost, koja nema veze sa " statikom ", kako bi rekao naš trenutačni šef države. Na predizbornom skupu bio je i vodeći glazbenik među HDZ-ovcima, Dražen Žanko ( " Od stoljeća sedmog " ). Colonia je otpjevala šest pjesama, a zatim se zaputila natrag u Zagreb, u očekivanju nekog novog predizbornog skupa Andrije Hebranga, do koga neće proći puno vremena, ta predizborna kampanja u punom je jeku.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



VELIKA GORICA:

FOTO: Colonia, Lana Jurčević, Hebrang ...

Predsjednički kandidat HDZ-a u Velikoj Gorici naišao na srdačan prijem, uz Coloniju nastupila klapa Nostalgija, Slavonske Lole...

Veliki preidizborni skup u Velikoj Gorici pokraj autobusnog kolodvora, u velikom šatoru, započeo nastupom Slavonskih Lola i klape Nostalgija, Đuke Čaića ( posebno oduševio publiku pjesmom, " Ko da opet čujem topove " ), Lane Jurčević, Đanija Stipaničeva, te Kulturno-umjetničkih društava toga kraja, glavna atrakcija večeri, popularna dance grupa Colonia nastupila je na kraju skupa otpjevavši nekoliko hitova iz svog bogatog glazbenog repertoara.

Potporu svom predsjedničkom kandidatu na velikom predizbornom skupu u Velikoj Gorici dali su gotovo svi viđeniji HDZ-ovci, Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, ministrica Bianca Matković, ministar financija Ivan Šuker, čelnik zagrebačkog HDZ-a, Jasen Meseić, Ivanka Roksandić, kandidatkinja HDZ-a na posljednjim lokalnim izborima za županicu Sisačko-moslavačke županije i mnogi drugi...

- Hebrang je čovjek koji vam neće okrenuti leđa, čovjek koji brzo razmišlja. Imamo samo jednog kandidata, jednu DOMOVINU i jednu Crkvu. Poštujemo sve, ali nedamo dan nam neki pokušaju raskoliti HDZ. Oni su otpadnici HDZ-a nakupili su se i onda otišli iz njega - oštro je poručio ministar financija Ivan Šuker, praćen frenetičnim pljeskom nazočnih simpatizera HDZ-a.

" Nogu u tur bivšim HDZ-ovim ministrima "

Sam predsjednički kandidat, Andrija Hebrang, pojavio se na Tržnom centru u Velikoj Gorici nakon što je dao intervju lokalnom velikogoričkom radiju. Vjeran sebi, Hebrang je opet ponovio svoja ranija stajališta, ponajprije se osvrnuvši na HDZ-ove " otpadnike ", Vidoševića i bivšeg ministra obrazovanja, znanosti i sporta, Dragana Primorca, te oštro poručio, " takvima nogu u tur 27. prosinca ". Isto tako, Hebrang nije zaboravio okrznuti ni zagrebačkog gradonačelnika te bivšeg SDP-ovca, Milana Bandića.

- Pozdravljam Veliku Goricu, sve one koji su došli iz okoline iz Pisarovine a posebno našu predivnu mladež, pozdravljam sve stranačke prijatelje, uz vas ja sam siguran u pobjedu i to u prvom krugu - euforično je pozdravio sve nazočne Andrija Hebrang.

Hebrang je rekao da će biti predsjednik kontinuiteta, odnosno nastavak Tuđmanove politike koji je stvorio Hrvatsku državu,

" naš Franjo nas je učio da Hrvatska mora biti kvalitetna, mora uči u Europsku uniju, mora postići gospodarski razvitak, moramo postići gospodarsku stopu razvoja na razini EU, danas smo tek na 63 posto toga ".

" Budući predsjednik mora korigirati stav prema Crkvi "

- Biti ću predsjednik koji će vratiti optimizam, dostojanstvo, moramo reći hrvatskome narodu, dignite glau ponosno, jer učinili ste ono što nitko nije učinio prije 20 godina, obranili ste Hrvatsku protiv velikosrpskog agresora, budimo na to ponosni i mi dignimo glavu. U mom programu je vraćanje dostojanstva i ponosa, uzdignute glave ću voditi ovu zemlju. To je ono što nam je naš Franjo Tuđman usadio, zato na čelo države mora doći predstavnik desnice, koji će ponos vratiti hrvatskome narodu, jer hrvatski narod to zaslužuje - odlučno je poručio predsjednički kandidat HDZ-a.

- Budući predsjednik mora korigirati odnos prema Crkvi, naša, najveća Katolička Crkva dala je veliki doprinos u pobjedi u Domovinskom ratru, imali smo krunicu oko vrata i zbog toga smo pobijedili. Budući predsjednik mora reći kako živimo u demokratskoj zemlji, naši svečenici imaju pravo govora, u prošlosti su nam znali reći gdje smo pogriješili, i tako će to učiniti u budućnosti - rekao je Hebrang, te nazočnima čestitao Dan borbe protiv korupcije i dodao kako ne mogu u politici sudjelovati oni koji su se na račun politike obogatili.

Zajedno s Hebrang, popularna Ira u euforičnoj atmosferi pred 1500 ljudi otpjevala je pjesmu, " Svijet voli pobjednike ".

- Hrvatski predsjednik mora imati viziju za idućih pet godina, on će biti na čelu države kada ulazimo u Europsku uniju, u koju moramo ući ponosno ako želimo biti ravnopravni - rekao je Hebrang te je ponovio da je on jedini bio dragovoljac Domovinskog rata, " što je najčasnije što sam ikada u živortu radio, ponosim se time, ponosim se povjerenjem koje mi je ukazao pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman, ponosim se što sam pričuvni general Hrvatske vojske ".

- Zaista smo zadovoljni odnosom HDZ-a, super je organizacija, dok neke kolege pričaju da imaju dosta problema, mi smo više nego zadovoljni i odnosom prema nama ali kao što sam rekao organizacijom. Nastupamo u 12 većih gradova, pjevali smo do sada u Požegi, Rijeci, Sisku. 10. ovog mjeseca imamo nastup na Trgu bana Jelačića i nastupamo prvi, jer nastupa još nekoliko naših kolega, u sklopu humanitarne akcije " DAJ PET " - rekao je za colonia.tino, Tomislav Jelić - Kameny.

Pakt o nenapadanju !?

Dok je Hebrang izrazito oštar prema svojoj konkurenciji sa " desnice ", poprilično je blagonaklon prema oficijelnom kandidatu SDP-a, profesoru Ivi Josipoviću, u nekim trenutcima izgleda kao da su njih dvojica sklopila " tajni pakt o nenapadanju " u ovoj predsjedničkoj kampanji. Što se vidi po čitavom nizu primjera, od sučeljavanja prošli tjedan do niza predizbornih skupova na kojima se malo ili nimalo dotiču jedan drugoga, ako izuzmemo činjenicu da je Josipović oporbeno, poslovično, oštar prema HDZ-ovom načinu upravljanja zemljom.

Možemo doista zaključiti prema broju izvođaća i njihovoj dosadašnjoj karijeri, odnosno reputaciji, kako se radilo o istinskom glazbenom spektaklu, prema kojem čak i " raspjevani slavuji " dijeluju kao tri tenora izgubljena u pustinji. Međutim, hoće li to rezultirati krajnjim političkim uspjehom, odnosno ulaskom Andrije Hebranga u drugi krug predsjedničkih izbora, sasvim je drugo i zasada neizvjesno pitanje, o kojem je nezahvalno, barem u ovom trenutku, spekulirati.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

KARLOVAC:

U svojoj kampanji predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang posjetio je i Karlovac gdje je u Velikoj dvorani vojarne Zrinski održao predizborni skup. I ovaj put podržali su ga poznati  HDZ-ovci, ali je umjesto ministra Ivana Šukera došao potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, te Slavko Goluža, bivši rukometni reprezentativac,kao i Dubravko Šimenc, bivši hrvatski reprezentativac vaterpola. Prema slobodnoj procjeni u prepunoj Velikoj dvorani natiskalo se nešto više od tisuću ljudi. Treba spomenuti i dolazak velikog broja mladeži HDZ-a iz Karlovca. Kao i u svim većim gradovima dosad, tako i u Karlovcu, grupa Colonia zabavljala je prisutne na ovom predizbornom skupu.


''Primorac pobjegao pred granatama, Bandić čučavac''


Hebrang je opet u svom govoru na predizbornom skupu posebno okrznuo tri svoja protukandidata sa ''desnice'' - bivšeg ministra obrazovanja Dragana Primorca, nezavisnog predsjedničog kandidata Nadana Vidoševića, te naravno Milana Bandića.


- Primorac je čuo da granate daleko nose pa je zbrisao preko Atlantika jer do tamo ipak nemogu doći. Milan Bandić je čučao u podrumu za vrijeme rata, pa ga zato zovem čučavac, dok je Nadan Vidošević, kome je stranka dala karijeru, iskoristio politiku radi osobnog probitka. Takvi ljudi neće moći vratit čast i dostojanstvo Domovinskog rata. Zato na izbrima 27. prosinca znate za koga ćete glasovati jer tada odlučujemo o sudbini Hrvatske s obzirom kako Hrvatska u slijedećih pet godina treba izboriti svoj status u Europskoj uniji - rekao je Andrija Hebrang na predizbornom skupu u Karlovcu.


" I danas izviru kosti komunističkih zloćina "


Profesor Hebrang spomenuo je i brojne komunističke zločine od kojih niti jedan do dana današnjega nije sankcioniran.


- Još i danas na više od tisuću mjesta diljem Hrvatske izviru kosti komunističkih zločina, kao i neki dan nedaleko ovog mjesta u Karlovcu. Gdje se god zagrebe izviru kosti kojima treba osigurati čast i dostojanstvo, označiti mjesta stradavanja i omogućiti rodbini i prijateljima da imaju gdje za njih zapaliti svijeće - rekao je Hebrang.


Hebrang je ponovo naglasio koliko je ponosan zbog činjenice da ga je pokojni predsjednik doktor Franjo Tuđman odlikovao i to čak sa devet odličja te spomenuo da je on bio jedini od svih predsjedničkih kandidata dragovoljac Domovinskog rata od prvog do posljednjeg dana.


- Zbog krunice oko vrata pobijedili smo višestruko jačeg neprijatelja. Zato budući predsjednik svojim primjerom treba pokazati poštovanje prema crkvi. Ona uči našu djecu dobrom, utjeha nam je ovozemaljska i svetinja, i vjernici imaju pravo istaknuti križ i u svojim domovima i u uredima, jer je križ naša civilizacijska tekovina - zaključio je predsjednički kandidat vladajuće stranke uz gromoglasan pljesak odobravanja dupkom krcate dvorane u Karlovcu.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket Photobucket


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket




Post je objavljen 15.12.2009. u 01:28 sati.