Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Top 10 najgledanijih filmova u hrvatskim kinima ...

1. Inglourious Basterds, 35976 gledatelja
2. My Life in Ruins, 31306 gledatelja
3. The Code / Thick As Thieves, 4408 gledatelja
4. Los abrazos rotos, 4037 gledatelja
5. Up, 47913 gledatelja
6. Orphan, 7888 gledatelja
7. Ice Age 3, 37924 gledatelja
8. G-Force, 3116 gledatelja
9. The Proposal, 38032 gledatelja
10. Public Enemies, 31405 gledatelja

... ovako naime izgleda ljestvica prije pojavljivanja Jamesa Cameronova "Avatara". Od danas počinje diljem svijeta prikazivanje ovog sf spektakla. Da li se isplati? Svakako. To je jedan od onih filmova po kojima je Hollywood poznat po dobru. Ova (za sve skeptike ipak prije svega) bajka je snimljena u 3D tehnici pa se izuzetno isplati ići pogledati je u kinima do vas. Taj prekrasan svijet Pandoruma svakako treba pogledati tamo gdje je to namijenjeno.
Kako ne bih samo reklamirao ovaj spektakl ... osvrnuti ću se i na do ovog tjedna prvoplasirani film. To je odličan također bajkoviti ali na ciničan i crnohumorni način smiješan i lijep Tarantinov svijet prošlosti. On je doslovno ponovno, na vrlo stripovski način, napisao povijest drugog svijetskog rata.
Iznenađuje (ali ne i po svojoj izuzetnoj kvaliteti) na četvrtom mjestu jako dobro plasirani novi film španjolskog maga celuloidne vrpce ... Pedra Almodóvara. On je jedan od tri izuzetno kvalitetna i slojevita filma koji su se nekim čudom svi našli na ovoj ljestvici. Iza njega slijede redom ... jedan više manje dobar crtić (koji je svojom idejom više oduševio na foršpanu nego li kada ga se u cjelini pogleda... više manje trendovski, s klasičnim crno bijelim nijansiranjem dobra i zla animirani film) zatim jedan horor pa crtić, sf, klasična komedija sa za takve uloge predodređenom(i ovu godinu za Zlatni globus nominiranu) Sandrom Bullock... i na kraju da zatvori ovu čudesnu listu filmova je i odličan kriminalistički film Public enemies. Kaže se zadnji ali ne i najgori pa je to tako i sa ovim odličnim krimićem tj. akcijskim filmom o jednoj osobi koja je iznjedrila FBI u USA. Iako meni počesto previše precijenjen glumac Johnny Depp (kojeg prati odličan marketing baziran na njegovom outlooku i dečku kojeg obožavaju žene) koji kao da uvijek na isti način glumi od recimo Don Juan DeMarca pa na ovamo ... ipak se nekim čudom (ili ipak palicom Michael Manna kao maga akcijskih filmova) u ovom filmu uspijeva uklopiti u cjelinu da bi smo mi dobili dojam kako je on ipak neki tamo tzv. Robbin Hood američkih ravnica. Film je odlično učinjen i svakako je preporuka za odlazak u kino uz već spomenute filmove (te one koji su najavljeni za premijerno prikazivanje za ove blagdanske dane) za ove kako izgleda filmovima prebogate blagdanske dane.

Post je objavljen 17.12.2009. u 11:11 sati.