Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Je li zaista živimo u šašavoj državi?



Neuravnoteženi tip s 1,49 promila alkohola u krvi ukrade u pet sati ujutro automobil hitne pomoći, vozi bez upaljenih svjetala u doba godine kada je to obavezno i po danu, ulazi na autoput, policija ga juri 100 km upozoravajući da se zaustavi, on vozi dalje, zabija se u kolonu automobila koja stoji ispred naplatnih kućica i ubija vozača vozila u koji se prvo zaletio oštetivši još nekoliko automobila i ozljeđujući još nekolicinu.

Gledam o tome na NOVOJ TV. Nakon uvodne reportaže počinje, ne znam čime motivirano, istraživanje tko je kriv na način hrvatskih novinara. Po njima:

Kriv je radnik na naplatnoj kućici koji ga je pustio na autocestu bez upaljenih svjetala i nije provjerio (valjda alkotestom ili analizom krvi uz primjenu sile ako se dotični odupire) da je vozač pijan!

Kriv je vozač kola hitne pomoći koji je pred ambulantom hitne pomoći ostavio automobil s ključem u bravi volana umjesto da ga je odvezao u garažu, izvadio ključ iz brave, stavio dodatno osiguranje protiv krađe (na primjer šipku na volan), zaključao vrata automobila i garaže i bacio ključeve u kanalizaciju!

Kriv je šef voznog parka hitne jer nije primijetio kako više od pola sata na parkiralištu nedostaje jedan auto, i umjesto da je svakih pet minuta pogledavao u popis izlazaka i ustanovio da mu jedan auto nedostaje, on je, možda, pio kavu s vozačem koji je očekivao poziv s terena!

Kriva je policija koja je zaustavila vozila uz rub ceste prije naplatne kućice pa je spodoba dobila priliku da naleti na njih kao na poredane domino pločice, umjesto da je pustila vozače da se rasporede po svim izlazima pa bi onda ubojica naletio samo na jedno vozilo!

A stvar je vrlo jednostavna i rješiva u deset sekundi.
Toliko je najme potrebno vremena da policajac izvadi revolver i upuca tu spodobu ili na mjesta nesreće, ili još bolje prije prilikom pokušaja da je zaustavi u suludoj vožnji, koja pijana krade automobil hitne pomoći, vozi bez upaljenih svjetala, ne zaustavlja se na upozorenje policije, naleće na kolonu automobila i pri tome ubija nedužnog vozača i ranjava nekolicinu.

Sve ostalo su novinarska i pravna (odvjetnička) trabunjanja. Ova potonja tek slijede, posljedice kojih će biti da su svi krivi samo ne stvarni ubojica. Pa ako možda spodoba i dobije nekoliko godina zatvora neće to njemu biti neka velika kazna. Provest će u njemu neko vrijeme o trošku poreznih obveznika (kojeg je jednog, usput budi rečeno, ubio a nekolicinu srećom neuspješno pokušao) žaleći se na prenatrpanost, higijenske uvjete i lošu hranu, te čekajući da mu neki budući predsjednik države dodjeli milost i oslobodi ga izdržavanja zatvorske kazne u potpunosti!
I dok će tako biti stradavat će nevini ljudi i to ne samo na cestama.

A zašto se onda, na primjer, novinari čude kao pile glisti kada policija ne otkriva tko ih mlati bejzbol palicama. Pa prepuštaju njima da to otkriju!
Oni najbolje znaju tko je kriv, zar ne?!


Post je objavljen 14.12.2009. u 00:04 sati.