Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Vesela atmosfera uz domoljubnu pjesmu i Tunju

Photobucket

Odrzana vecer hrvatske domoljubne glazbe „Hrvatska, Bosna i Hercegovina – jedna domovina“ u organizaciji pravaskih stranaka HSP-a, A-HSP-a i HCSP-a iz Stuttgarta u Tuttlingenu

Stuttgart/Tuttlingen U subotu 12.12.2009.g. odrzana je vecer hrvatske domoljubne glazbe „Hrvatska, Bosna i Hercegovina – jedna domovina“ u organizaciji triju pravaskih stranaka HSP-a, A-HSP-a i HCSP-a iz Stuttgarta.

Slavlje je pocelo hrvatskom drzavnom himnom, nakon koje je pozdravnim govorom dopredsjednika stuttgartskog A-HSP-a Davida Dade Jambraka istican veliki znacaj domoljubnog karaktera toga slavlja. Te je nazocne goste prisjetio na stoljetnu povezanost zemalja Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kojoj vidi temelj i buducnost hrvatskoga naroda. Za dobro raspolozenje i veseli ugodjaj se pobrinuo pjevac hrvatske domoljubne glazbe Antun Orsolic – Tunja i ViS Upitnik iz Frankfurta. Pjesmom se prolazilo kroz sve hrvatske krajeve, narodnim, izvornim i veselim domoljubnim stihovima i melodijama, uz veliko zadovoljstvo i odobrenje starih i mladih. Stoga je slavlje trajalo do sitnih nocnih sati.

Govornik stuttgartskog HSP-a Sime Balikic te veceri je govorio o gubitku pravastva na politickoj sceni ako se ubuduce nebi stvorio jedan jedinstveni drzavotvorni HSP. Krisitjan Bekavac povjerenik HCSP-a govorio je o opasnostima ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, kojim bih RH izgubila drzavnu samostalnost izborenu u domovinskome ratu. I upozorio na sprijecavanju bioloskoga i kulturnoga razvitka i napredka hrvatskoga naroda, kao i ostalih suverenih naroda ulaskom u EU. Na kraju veceri je veseli Tunja zagrlio svoju tamburu sargiju, bastinski instument Hrvata iz Bosanske Posavine. Tako je okoncao vecer hrvatske domoljubne glazbe veselim, sentimentalnim i emocijonalnim hrvatskim pjesmama na tamburi sargiji uz iskazanu podrsku pjevanja tih pjesama mladjeg narastaja Hrvata iz svih krajeva. (DJ)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket





Post je objavljen 13.12.2009. u 20:34 sati.