Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stenjevecmojkvart

Marketing

Pothodnik na križanju Zagrebačke ceste i avenije - 'Tko je idući?'

[Iduća sjednica vijeća gradske četvrti održati će se 17.12.2009. u 9.30h u Sigetju 2]
Problem ne postojanja pothodnika na križanju Zagrebačake ceste i avenije realan je problem. Naime, semafori su prilagođeni moru automobila koji tu svakoga dana prolaze. Tako da pješaci nerjetko moraju predugo čekati. Osobno mi je frustrirajuće kada vidim kako mi bježi autobus, a zbog gustog prometa jednostavno nemrem pretrčati cestu.

Budući da na semafor treba predugo čekati nerjetko se događa da pješaci (među koje spadam i ja) pretrčavaju cestu i 'iskušavaju' sreću. Budući da auti tamo nerjetko voze 100 i više km/h samo je pitanje vremena kada će se dogoditi neka stravićna nesreća.

Jučer navečer kada sam bacio pogled na index.hr vidio sam naslov: "U Zagrebu teško ozlijeđen pješak". Naravno, kliknuo sam na članak da vidim gdje se to dogodilo i pogodite... "Prema prvim informacijama na križanju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste, osobni automobil je naletio na pješaka i teško ga ozlijedio.".

Drugim riječima pitanje nije hoće li tamo netko nastradati, nego kada? Kada me SDP-ovac Mario Jelić htjeo nagovoriti na post-izbornu koaliciju ja sam ga odbio iz više razloga, jedan od razloga bio je i u tome što nije pokazao nikakvu volju za kvalitetnim prometnim rješenjem ovog opasnog križanja.

Osobno nemam ništa protiv sudjelovanja u vlasti, niti sam ideološki protiv SDP-a, štoviše više sam lijevo nego desno orjentiran. Međutim ne prihvaćam politiku kompromisa u kojoj su građani uvijek oni koji gube, a šaćica korupmpiranih političara se 'ogrebe'. ideološki sam protiv kleptomanije i njezinih glavnih promotora HDZ-a i SDP-a. Nisam protiv SDP-a jer je ljevo orjentiran nego zato jer pljačka grad i vodi cijeli sustav u bankrot i zaduženje. Isto tako nisam protiv HDZ-a zato jer je u sudjelovao u stvaranju ove zemlje, nego zato jer je to jedna demonska i kriminalna institucija koja je pod krinkom domoljublja opljačkala našu zemlju, a prosječne građane bacila na koljena. Tužno je gledati kako neki grade vile stvorene pljačkom državnih poduzeća ili pak zato jer je investitor neko korumpirano prase iz vladajućih struktura dok ljudi istodobno kopaju po smeću tražeći boce. Ipak za izmicanje stolica ispod njihovih 'zadnjica' trebam vašu pomoć ako ništa drugo na idućim izborima ...

[Mjesto tragične nesreće koja je posljedica ignoriranja realnih potreba naše zajednice od strane korumpiranih institucija]
Opis slike
Post je objavljen 13.12.2009. u 14:02 sati.