Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Osnovana gradska organizacija Zelene liste Zagreb


Danas u podne održali smo akciju na Zrinjevcu u Zagrebu, povodom Konferencijie UN o klimatskim promjenama u Copenhagenu. Pročitajte priopćenje.

Za tu priliku napravio sam u obliku letka tekst Takozvani "Climategate": izmišljena afera. Napravljen je na osnovu moja dva teksta o toj temi objavljena ovdje u proteklih tjedan dana.

Zoran Oštrić

Zelena lista Zrinjevac 12. prosinca 2009

Popodne je održana osnivačka skupština Gradske organizacije Zelene liste za Zagreb. Sudjelovalo je 20 delegata iz šest postojećih podružnica na području Zagreba.

Po statutarnoj odredbi o spolnom paritetu, birani su supredsjednica i supredsjednik.

Za supredsjednicu je izabrana Sanja Stipandić, predsjedni...ca podružnice Gornja Dubrava i vijećnica u Vijeću gradske četvrti Gornja Dubrava. Za supredsjednika je izabran Ivan Pernar, potpredsjednik podružnice Stenjevac i vijećnik u Vijeću gradske četvrti Senjevac (http://stenjevecmojkvart.blog.hr/).

Sanja je izabrana bez protukandidatkinje, dok je Ivan Pernar dobio samo jedan glas više od protukandidata Siniše Dvornika.

Za tajnika je izabran Darko Mrzlečki (Trešnjevka - jug, predsjednik podružnice i vijećnik u vijeću gradske četvrti).

Zelena lista ima 14 vijećnika u vijećima gradskih četvrti grada Zagreba (pet posto od ukupnog broja vijećnika u 17 četvrti), po čemu je četvrta stranka u Zagrebu.

Zanimljivo je također spomenuti da je danas drugi krug glasovanja za trećeg dožupana Sisačko-moslavačke županije, iz redova srpske manjine. U drugi krug ušli su dvojica najbolje plasiranih iz prvog kruga, održanog prije dva tjedna: Milan Oblaković iz SDSS-a i Siniša Gajić iz Zelene liste (zajednički kandidat sa Banijskom demokratskom strankom i Demokratskom partijom Srba).

Post je objavljen 12.12.2009. u 20:34 sati.