Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Osječki tigrići malog nogometa !

Foto B.Mr.
Foto : B.Mr.

Ekipa koja izgubi obično se ljuti,a onaj tko pobjedi se raduje. Pobjednik iz sraza dva takmaca (pretežito),taj se "šepuri" i hvali,a poraženi uvijek pronađe neku zamjerku (ali obično ne u svojim redovima). Najlakša varijanta nakon tekme je "lupati" po malonogometnim sucima. Da li je tome tako prosudite sami. Ekipa MNK Muć Bitumina iz malog pitoresknoga mjesta dalmatinske Zagore,na čelu s proslavljenim nogometnim internacionalcem gosp. Brankom Granićem,nakon tri(3) uzastopna poraza ekipe došla je u Osijek po bodove koji bi im donijeli zasigurno mir u kući. Došla,ali loše prošla. Još se uvrijeđena vraća doma. To bi ukratko bio mogući sažetak odigrane tekme ekipe iz Muća.


Foto : B.Mr.

Posve zasluženim četvrtim(4) porazom u nizu,malonogometaši iz Muća stvorili su si dodatne brige, a ostvarenom drugom(2) pobjedom u prvenstvu 1.HMNL ekipa Skripte V.B.K. uhvatila je toliko priželjkivani priključak s ekipama sa začelja kolone.I to je bitno. MNK Muć Bitumina apsolutno je više nego premalo prikazala futsal igre kako bi uopće imala prava da se nada pozitivnom športskom uspjehu. Ipak unutar ekipe,čini se,nešto ne štima i to bi mogao biti jedini (ali možebitni glavni)razlog za negativan rezultatski nogometni niz u posljednje vrijeme. U većem dijelu tekme stekao se dojam o indisponiranosti, možebitnoj frustriranosti pojedinih igrača iz Muća, a to naspram osječkih mlađahnih tigrića nije moglo polučiti bolji rez od zasluženog športskog poraza. Podcijeniti svog športskog suparnika u većini slučaja naposljetku nosi negativan rezultat utakmice. Upravo takova situacija,čini se,kumovala je porazu MNK Muć Bitumina,a razloge takom pristupu prepuštam vodstvu ekipe Muća na stručnu analizu. Bojažljivost,nedorečenost,beskrvnost, kratak,ali jasan možebitni prikaz bio bi gostujuće ekipe. Sve to,ali suprotno mogao bi biti opis osječkih tigrića.

Foto : B.Mr.
Foto : B.Mr.

Osječanima nitko ne može ni na koji način pokušati osporiti apsolutno zasluženu pobjedu. Mada,prije same tekme,uvjeren sam, svi su priželjkivali barem neriješen ishod,ali kada je na astalu bilo ponuđeno više od očekivanog nepristojno bi bilo odbiti takovu športsku ponudu.

Foto Daltoni
Foto : B.Mr.

Naravno da nisam zaboravio. Hvala! Svim ljudima dobre volje koji su prihvatili moju prozivku i poziv na dolazak u "Zrimpu",a posebice korektnim, bučnim kvalitetnim navijanjem za Osijek pružili dodatnu pripomoć mlađahnim malonogometašima Skripte V.B.K.. Bez svih Vas,nisam siguran da bi igračima skupa sa stručnim stožerom i upravom na čelu,bilo jednostavno postići pun pogodak. Stoga,samo pohvala i zahvala svim nazočnim posjetiteljima na tekmi. Od mama i tata preko baka i deka,napokon kohortaša u većem broju do "običnih" ljudi koji su odlučili dati svoju podršku malonogometašima iz Osijeka.

Foto Daltoni
Foto : B.Mr.

A tako malo treba kako bi se stvorila potrebita kohezija između svih zainteresiranih strana kojima je Osijek na prvom mjestu. Ipak smo mi Osijek,grad malog,a bogme i velikog nogometa. Zdušno bodrenje za Osijek je apsolutna poanta odigrane tekme. Stoga,još jedno veliko HVALA svima nama! A,da. Tekma između MNK Skripta V.B.K. i MNK Muć Bitumina završena je konačnim rezom 4:2 (1:2). Gužva na začelju kolone sve je veća i izraženija. U nastavku prvenstva (19.-20.12.2009)malonogometaše Skripte V.B.K očekuje sraz u Splitu protiv ekipe MNK Inero. Teška,ali ne i nemoguća športska misija tigrića u borbi za pozitivu na kraju tekme. Puno sreće.

Tekst : DaltoniPost je objavljen 13.12.2009. u 09:41 sati.