Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Knjiga protiv crnog monolita

U zadnje vrijeme uz sve ostalo pokušavam i čitati knjige!
Da znam, sad svi u isti tren pomisle: pa tko još čita knjige!? .. Čudak!

Uglavnom, borim se sam sa sobom, jer teško se odlijepiti od 82 centimetarskog ekrana Sony Bravije i natjerati oči da umjesto predivnih HD boja gledaju u bijele ili prljavo bijele/reciklirane stranice koje su ispunjene sa sitnim slovima i interpunkcijskim znakovima. Hrpa je serija koja čeka da bude pogledana, tvrdi pun filmova, da i ne govorim o pizdarijama na netu... stvarno mi treba dosta samonagovaranja da pritisnem off tipku i zacrnim ekran. Onda opet htio bi i more glazbe poslušati, ali ne mogu i čitati i slušati novu glazbu, ako ću čitati moram slušati nešto dobro poznato ili pomalo tapetasto da bi mogao povezati riječi u rečenice.

No eto uspijem nekako, pa nešto i pročitam, mada i dalje najviše dok obavljam broj dva na wcu.

Image Hosted by ImageShack.us
Aleksandar Hemon je moj najnoviji omiljeni pisac, ne sjećam se zašto sam točno uzeo prvu njegovu knjigu, zbirku priča, vjerovatno nerazmišljajući ili nešto pogrešno povezajući, ali drago mi je da jesam, jer otad uzimam sve njegovo objavljeno i prevedeno. Evo sad sam baš na Projektu Lazarus, drugoj njegovoj knjizi koju čitam na bosanskom prijevodu, koji je poprilično sličan hrvatskom i ne bi možda ni skužio da nema riječi poput "jevreji". Hemon ima zanimljiv i sada mi već prepoznatljiv stil, pronicljiv je, kritičan, ciničan a ima i smisla za humor, odnosno zna napisati i na humorističan način opisati situacije koje možda i nisu tako smiješne.

Image Hosted by ImageShack.us
Pročitao sam i Nick Caveovu Smrt Bunnya Munroa, također odličan roman, kojemu bi po meni samo trebalo malo doraditi kraj, a ostatak je odličan road trip jednog simpatičnog, što bi ameri rekli, ovisnika o seksu kojemu se žena ubije a on preko vagina pokušava shvatiti smisao života, te otkriti svoje pravo ja. Recimo. Uglavnom preporuke.

Image Hosted by ImageShack.us
A još me čeka i novi Elmore Leonard - Poganske bebe (prijevod: Predrag Raos!), još jedan od meni najdražih pisaca.
Te Smrt i život Bobbyja Z-a Dona Winslowa, koju sam uzeo jer mi se nije dalo dalje birati a znam da je nedavno izašao film istog naslova, pa pretpostavljam da je dobra.

Toliko zasad, vrijeme je da se vratim knjizi!






Post je objavljen 15.12.2009. u 19:29 sati.