Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 117 ) - Bandićeve vratolomije toboganom - Otvoren Muzej suvremene umjetnosti

KOSOR I BANDIĆ OTVORILI MSU

Dugoočekivani trenutak je stigao u Zagrebu je svečano otvoren Muzej suvremene umjetnosti uz nazočnost mnogih vip uzvanika te navalu građana.

U Zagrebu je napokon otvoren najveći i najbolje opremljen muzej u Hrvatskoj, Muzej suvremene umjetnosti, koji je trebao biti dovršen još prije nešto više od dvije godine, umjesto 200 milijuna kuna, muzej je u konačnici stajao respektabilnih 400 milijuna kuna. Međutim isplatilo se, uz veliki broj VIP gostiju, uključujući premijerku Jadranku Kosor, predsjedničke kandidate, Milana Bandića ( u svojstvu gradonačelnika Zagreba, Bandić je došao u društvu supruge, Vesne Bandić koju su " novinari " nadajmo se ovog puta uočili ) i Andriju Hebranga, te ministre, Božu Biškupića, Radovana Fuchsa, Marine Matulović Dropulić, potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa, Jasena Mesića, Duška Ljuštine...pa sve do Ivanke Mazurkijević i Davora Dretara ...


Posebno raduje veliki odaziv građana, naime ispred zgrade muzeja skupila se masa svijeta kao da Bandić otvara pučku kuhinju, no nažalost svečano otvorenje se odužilo tako da su građani sve do završetka otvorenja ostali pred vratima kada se smilovalo osiguranje i počelo puštati one bez akreditacija.


Nije bilo klasične oklade


Meuđutim, Bandić ne bi bio Bandić kada ne bi pronašao načina da i na ovako svečanoj prigodi ne pronađe načina iskočiti u prvi plan, naime u razgovoru, više šaljivom nego ozbiljnom, sa kolegicom iz 24 SATA Bandić je obećao da će iskušati tobogan ( osobno sam bio nazočan tom razgovoru ), te se ipak nasmijao i dodao " spustiti ću se ako poderem odijelo vi novinari ćete mi kupiti novo " ( oklade naravno nije bilo, barem ne u klasičnom smislu ). Kako je tobogan na nekim dijelovima proziran jake snage sedme sile te brojni uzvanici mogli su se uvjeriti da se nezavisni predsjednički kandidat ipak provozao toboganom, no radilo se o toboganu s manjim dimenzijama, naime postoji tobogan u Muzeju suvremene umjetnosti koji je još veći od " Bandićevog ".


- Nisam ja bedast, pa da se nikad ničeg ne bojim - rekao je Bandić na pitanje da li se boji spusta toboganom, a onda je na pitanje da li mu je žao odijela rekao kako mu je jedno odijelo manje ili više, a zatim je dodao kako ide u tobogan pod uvjetom da mu novinari plate odijelo ako se podere.


VIDI MULTIMEDIJE COLONIA.TINO


Bandić zahvalio Marini Matulović Dropulić


- Zahvaljujem svima koji su pomogli u izgradnji Muzeja suvremene umjetnosti no posebno bih istaknula ministra Božu Biškupića i gradonačelnika Milana Bandića. Od prvog dana bili su uz nas, za nas i za ove ljude - puna zahvalnosti je bila Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a.


Milan Bandić je bio pun riječi hvale i vrlo fer prema svima koji su uložili truda za MSU. Rekao je i: '' Ovo je Zagrebu i Hrvatskoj najvrijedniji kapitalni objekt kulture u suvremenoj Hrvatskoj. Izvorna je potreba za muzejom potaknuta na najbolji mogući način još šezdesetih godina prošlog stoljeća. Slijede brojne neostvarene lokacije sve do ove u Novom Zagrebu 1998., a 1999. je otvoren i natječaj na kojem je pobjedio rad arhitekta Igora Franića.''


- Zagreb je sredinom prošlog stoljeća bio kulturno središte, napose djelovanja grupe Exat na čijim su se avangardnim tendencijama odgojile brojne generacije hrvatskih umjetnika. Ideja o nove zgrade Muzeja rođena 70-ih godina, zahvaljujući vrhunskom umjetniku Vjenceslavu Richteru, koji je zamislio da se novi Muzej suvremene umjetnosti izgradi na prostoru Novog Zagreba. rekla je dobro raspoložena premijerka Jadranka Kosor. Zatim je posebno istaknula ministra kulture Božu Biškupića i bivšu gradonačelnicu Zagreba Marinu Matulović Dropulić, Bandića nije ni spomenula. Ministar Biškupić napomenuo je kako je temeljni kamen za Muzej položen 2003. u mandatu ministra Antuna Vujića te naglasio vrlo dobru suradnju s gradonačelnikom Milanom Bandićem i zagrebačkom Gradskom upravom kao suinvestitorom, te je posebno zahvalio svima na ovom " povijesnom danu ".


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 12.12.2009. u 01:34 sati.