Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tennant

Marketing

32. Madrid

Nakon kratke šetnje Barcelonom, dana 8.7.2009. godine već sam išao za Madrid te sam zgodnu djevojku koja je krenula prema svom motoru upitao gdje je željeznički kolodvor. Ljubazno mi je objasnila, a zatim mi je u glavi bio broj registracije njenog motora i pomisao kako sam mogao pitati tu zgodnu djevojku da me i poveze na svom motoru do željezničke stanice. Kada sam vlakom došao iz Barcelone u Madrid, trebao mi je internet i za 15 minuta sam platio 1.75 EUR (sramotna cijena).
Uz pomoć jednog mladića, ljubazne djelatnice podzemne željeznice i jednog fana, došao sam do mjesta nastupa.
Došao sam u prve redove, a do mene je bio neki fan sa prijateljima. Nije dobro razumio engleski, a luckasto se ponašao. Htio je da pijem iz njegove čaše iako sam to iznova odbijao. Nastup je bio izvrstan,a za vrijeme pjesme "ALL OVER THE WORLD" imao sam natpis "SOPRON 8.7.2006. MADRID 8.7.2009." To je vidio jedan fan te me ohrabrio da još više podignem taj natpis. A fan kojeg sam prvog spomenuo to nije razumio. Zatim je spominjao kuću te sam shvatio da me pita hoću li s njim u njegovu kuću i da je rekao da je njegova "casa" i moja. Zvučalo mi je to užasno i govorio sam da ne razumijem ("don't understand") iako sam razumio.
Nakon nastupa nekoliko fanova dočekalo je Neila i Chrisa koji su prolazili automobilom ali otvorili su stakla automobila; netko je fotografirao a Chris je strogo rekao "NO PICTURES", kritizirao je to. Iz torbe sam izvadio novi ljetni šešir u bojama poput onih na omotnici albuma YES i dao ga Chrisu koji inače skuplja kape i šešire. Inače, više takvih šešira sam kupio u rujnu 2008. godine na rasprodaji, cijena je bila 1 kunu (oko 0.15 EUR). Bilo je zanimljivo sresti PSB nakon nastupa.
Zatim sam se uputio u šetnju Madridom. Sat je pokazivao da je prošlo 27 nakon ponoći i da je temperatura 27 stupnjeva. Činilo mi se čudnim to, pogotovo s obzirom da je puhao neki čudni opaki vjetar. Na ulicama Madrida noću primijetio sam puno beskućnika kako spavaju, tužno je to.

Post je objavljen 11.12.2009. u 20:50 sati.