Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

Hrvatska osvojila prvo mjesto

Veliki je uspjeh Hrvatske osvojiti titulu najsmrdljivije zemlje na planeti a to se upravo desilo u Copenhagenu.Dok se pregovara o smanjenju štetnih plinova na međunarodnom nivou Hrvatska traži povećanje limita za emisiju stakleničkih plinova te ova titula doista stoji.
Zelena lista je još prije tri godine predala Sisačku deklaraciju Vladi i Saboru RH.U ime građana poslali smo pismo vladi o štetnosti energetske strategije.Zajedno sa partnerima iz Evropske zelene stranke poslali nekoliko deklaracija o krivim Drinama kojima plovi naša vlada ali to njima nije bitno.Desetine tisuća potpisa građana, konstruktivna kritika, razumna riješenja, međunarodne deklaracije....Ma kog briga.Između provizije za prljave poslove i javnog interesa uvjek pobjedi provizija.
No predaje nema....Danas Udruga Rast uz potporu 19 udruga iz cijele Hrvatske poziva na održavanje prosvjeda i konferencije za tisak, koja će se održati 11. prosinca, 2009. (petak) u 11h i 30 min ispred zgrade MZOPU, Republike Austrije 20, Zagreb.
Povod i tema je slijedeća:
Ostavka ministrice Marine Matulović-Dropulić zbog sustavnog uništavanja voda, neprovođenja zakona i zloupotrebe položaja.
Sutra 12.12. u 12 sati Zelena lista obilježava Svjetski dan protesta protiv klimatskih promjena prigodnim akcijama.
U Zagrebu u paviljonu na Zrinjevcu a u Spliu na Katalinića brigu udruge Cro meteo, Zeleni Dalmacije i pol.stranka Zelena lista poslati će cijeloj Hrvatskoj i državnicima summita u Copenhagenu jasnu poruku.
STOP KLIMATSKIM PROMJENAMA
Niti jedna zemlja ne može biti otok sasvim sama za sebe. One su dio veličanstvenog arhipelaga koji se zove Zemlja. I zato se ne pitajmo kome tamo zvono zvoni : svima zvoni !
Zeleni će u znak potpore postignuću dogovora i ugovora u Copenhagenu objesiti 13 metarski transparent obješen o svjetionik Pomorac na Katalinića brigu.
Ovaj čin ima duboko simboličko značenje kao tračak nade, kao svijetlo u tmini klimatskih promjena koje zahvaćaju čitav svijet i prijete opstanku čovječanstva.
Medije će dočekati brod ispred Lučke kapetanije koji će ih povesti kako bi efektno snimili i dokumentirali ovaj poseban događaj.
Time će ime Zagreba i Splita biti upisano u popis veikih svjetskih gradova gdje će 12. prosinca građani na ulicama zahtjevati od svjetskih državnika koji zasjedaju u Copenhagenu da učine sve za spas globalne klime i opstanak planeta Zemlje.



Post je objavljen 11.12.2009. u 06:30 sati.