Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivancerovac

Marketing

Pismo iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa



Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH
Uprava za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje
Donje Svetice 38
10 000 Z a g r e b


Drage kolegice, poštovane kolege, dragi prijatelji!

Sve se dešava iz nekog razloga pa i ovo moje pismo pisano upravo Vama, mojim najvažnijim i najbližim suradnicima, uoči božićnih blagdana, odlasku stare godine i kraja plodne i obostrano vrlo uspješne višegodišnje profesionalne suradnje temeljene na etičkom kodeksu.

Umjetnost se razvija samo ondje gdje umjetnost cijene. Neposredno i iskreno surađujući sve ove godine nalazili smo uvijek ljepšu i onu kreativniju stranu života u želji da stvorimo povoljnu klimu odnosno više škola, bolje obrazovne i neke nove programe za svu nadarenu i talentiranu djecu vjerujući da im se mora pružiti životna prilika i profesionalna podrška kako bi njihove sposobnosti marljivim i ambicioznim učenjem napredovale. Nadarena i talentirana djeca se rađaju ne samo s talentom već i s ambicijom da taj talent usavrše u najranijoj dobi. Talent kod djeteta je različit od onoga kojega nalazimo kod učitelja, kreativnih i obrazovanih osoba, koje brinu o pravima djeteta, osiguravanju uvjeta za zadovoljavanje umjetničkih potreba djece pa i potreba za ljubavlju uopće i pripadanjem. Kakvo mišljenje učitelji imaju o talentiranoj djeci, tako se oni prema njima i ponašaju. Kako se prema učenicima ponašaju, oni takvi i postaju. Skrb uspješnih učitelja nužno se proteže na cjelokupni život njihovih učenika. Umjetnost je istina, istina je ljepota do koje vodi naporan rad i odricanje i učenika i učitelja. Naša djeca zaslužuju najveće poštovanje učitelja, a učitelji roditelja učenika.

U godinama koje dolaze bit će potpuno novih i kreativnih inicijativa, osnivanja umjetničkih škola i odjela u manjim sredinama te stvaranja još razgranatije mreže odgojno-obrazovnih ustanova. Glazbene i plesne škole mijenjale su se tijekom vremena, zajedno s umjetničkim svijetom, prilagođavale se novom vremenu, uvijek rasle, napredovale i uspijevale opstati i ostati važan dio odgojno-obrazovnog sustava, školskog sustava koji je od ključne važnosti za budućnost cijele nam Hrvatske pred kojom su novi i teški, ali i brojni reformski i pedagoški izazovi. Sve se s vremenom mijenja, ništa dobro u odgoju ne propada.

Svima Vama i Vašim najdražim od srca želim najljepše božićne blagdana, sretnu i uspješnu Novu 2010. godinu u nadi da ćete, kao uvijek i do sada, s mnogo duha iskazivati stručnost, toleranciju, prihvaćanje i razumijevanje drugih kolegica i kolega pa i drugačijih mišljenja o odgoju i obrazovanju nesvakidašnje talentirane djece. Samo oni koji znaju svoj cilj, moći će pronaći svoj put do – zvijezda i svjetla pozornica.…

S osobitim poštovanjem i zahvalnošću


Vaš

Ph.Dr. Zvonimir Kotarac ( Univ. Prag )
Zagreb, 23. prosinca 2009. god.




Post je objavljen 11.12.2009. u 07:00 sati.