Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Nije sve u lovi ! Bitniji su športski entuzijasti.

Foto Daltoni
Foto : B.Mr. wink

U današnje vrijeme očite novčane krize u športskim sredinama, "maštati" i dalje o stvaranju stabilnih klubova na osnovi dovođenja "skupih" igrača sa strane je apsolutna nebuloza pojedinih športskih okruženja. Obično se događa da izvršni odbor unutar klubova ne postoji, a ako i figurira onda mu nije namijenjena pretjerana upravljačka uloga. Sve je više-manje prepušteno predsjednicima klubova i kliki oko njih podobnih osoba. Najčudnije od svega je da klubovi uopćeno na osnovi gradskih struktura dobivaju pozamašna sredstva. Uglavnom se to ostvaruje cesijama,a uz to participiraju i športski savezi koji podupiru novčano,obično, redovitu djelatnost i rad s mladima u omladinskim školama unutar klubova.

Foto B.Mr.
Foto : B.Mr. wink

I ta "sića" nije bila dostatna od gole borbe za opstanak pojedinih nogometnih sredina poradi njihovog tabličnog položaja u ligama u kojima pretežito samo forme radi su na broju. Sve drugo je pretežito prepušteno protoku vremena i mogućim iščekivanjima poradi daljnjih športskih afiniteta. Sveprisutna pričica vjerojatno bi se i mogla primijeniti u pojedine športske sredine,ali... nije to baš tako. Novac ipak nekako pristiže u klubove,samo se možebitno može postaviti pitanje raspodjele sredstava. Što bi na sve to rekli pojedini športski kolektivi u našem gradu koji ne mogu ni maštati o tolikim novčanim sredstvima na svom kontu. Pa gdje bi im bio kraj da imaju veću financijsku moć? Kod njih amaterizam nije samo floskula već posve realna činjenica. Pretežito i poradi takove situacije naposljetku ipak postižu bolje rezultate od "bogatijih" športskih kolektiva ili pojedinaca. Nije sve u lovi. Osobna sugestija u tom pravcu polako,ali sigurno dobiva svoju punu težinu u svakom pogledu.

Ma koliko god Vi šutjeli o tome.

Foto Daltoni
Foto : B.Mr. wink

Da je tome tako indirektnu potvrdu dobio sam i od gosp.Joška Vlašića trenera zaduženog za fizičku pripremu mladih nogometaša Hajduka. U Jutarnjem listu od 7.prosinca 2009. mogli ste pročitati "trenutak istine" u razgovoru s Joškom Vlašićem koji je vodio Alen Orlić/Epeha. Izdvojio sam samo mali djelić izlaganja gosp. Vlašića. " Joško Vlašić bez pardona tvrdi: - Talenata je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Objekti, kakvi god da jesu, ipak postoje. No situacija s trenerima je katastrofalno loša. Slabo su plaćeni i slabo educirani. Odgovornost je na klubovima. I ljudima koji ih vode. Jer su trgovinu pretpostavili proizvodnji. Jer su rezultat ostvarivali na druge načine, a trenere su marginalizirali. I zato što nemaju viziju. I ne biraju ljude koji su sposobni provesti adekvatne procese. Da ne govorim o tome da ne postoje mentori koji će trenerima svojim savjetima “skratiti” put u pronalaženju rješenja. Točnije, mentori poput Ivića i sličnih postoje, ali ih se ne koristi, ništa ih se ne pita."

I stoga si više ne utvaram da kužim nogoš.

Daltoni thumbup



Post je objavljen 08.12.2009. u 12:58 sati.