Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

[Back In Time]
Your love's coming down like, rain...

Nedavno je procurio audio snimak američkog redatelja Marka Romaneka iz jedne DVD kolekcije 'Work of Director Mark Romanek'. U jednom dijelu Mark Romanek otkriva detalje o Madonninom spotu 'Rain'.



Romanek je objasnio početak njihove suradnje. "Odbio sam je prvog puta, jer je pjesma jako romantična i nisam znao kako snimiti video za takvu ljubavnu pjesmu. Razlog mojoj odluci nije što mi se pjesma nije svidjela, naprotiv, imao sam veliku želju raditi s Madonnom, to bi mnogo značilo mojoj karijeri, ali nisam imao nikakvu ideju za spot." Tijekom rada na videu prepoznao je Madonnin talent za redatelja. "Madonna je bila jako uključena u cijelu pripremu za snimanje. Govorila mi je što joj se sviđa, a što ne. Ima odličan smisao za snimanje filma."

Otkrio je da je Madonna željela da spot ima nostalgičnu scenografiju u stilu nekih prošlih vremena - u crno bijeloj boji. Možete li zamisliti 'Rain' u takvoj verziji? "Ja sam osmislio potpuno drukčiji koncept za 'Rain'. Odlučio sam se za futuristički stil. Iznenađujuće, počela je vjerovati u mene", dodao je. Video 'Rain' je inspirian grafičkim dizajnom Fabiena Barona, kao i modom japanskog dizajnera Yohji Yamamato. Dodao je kako je i reklama Jean Baptiste Mondina sa predivnom francuskom glumicom Catherine Deneuve imala veliki utjecaj u stvaranje koncepta za video 'Rain'.



Došli su do ideje da u spot uključe i glumce koje će prikazati kao filmsku ekipu. Romanek je htio da ulogu redatelja dobije talijanski redatelj Frederico Fellini, ali je odbio Madonnu zbog zdravstvenih razloga. Veliki francuski redatelj Jean Luce Godard je također bio u planu, Madonna mu je čak poslala i pismo. Kada su svi veliki umjetnici odbili ulogu u spotu, Romanek se dosjetio jednog svestranog japanskog glazbenika, Ryuichi Sakamoto. "Bio je počašćen mojim pozivom, otputovao je iz Tokija samo radi snimanja spota. Veliki je umjetnik u Japanu koliko je i Madonna u Americi", govori Romanek.

Yves Saint Laurent - Crmes de Soin, Catherine Deneuve (Jean Baptiste Mondino): http://www.youtube.com/watch?v=RCwDC-mcb4g



*Novi tip postova 'Back In Time' se odnosi na informacije i detalje o prošlim događanjima u vezi naravno kraljice popa.


Post je objavljen 08.12.2009. u 23:23 sati.