Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

U Potoku održani VIII. Susreti dječjeg folklora




U organizaciji KUD-a Potočanka jučer su u Pučkom domu u Potoku povodom Nikolinja održani već tradicionalni VIII. Susreti dječjeg folklora.
Program obilježavanja Nikolinja otvoren je pozdravnim riječima koje su brojnim okupljenim sudionicima i uzvanicima uputili predsjednik KUD-a Potočanka Drago Plaščar te zamjenica načelnika Općine Popovača Kristina Ričković-
U folklornom dijelu programa nastupile su najmlađa i srednja dječja skupina KUD-a domaćina. Iako djeluje tek od nedavno, spomenuta najmanja grupa potočkih folkloraša na pozornici se odlično snašla. Kao gosti sinoć su u programu sudjelovali KUD 'Slavonac' iz Sladojevaca, KUD 'Prigorec' iz Sesvetskog Kraljevca te kutinski KUD 'Ivančice'.Program je u pratnji svojih dobrih anđela čitavo vrijeme nadzirao sv. Nikola. Na pojavu Krampusa on se nije obazirao, no djeca su ga se itekako uplašila.
Drženje nakon folklornog programa koji je završio okupljanjem svih sudionika na pozornici u izvedbi prigodne blagdanske pjesme, nastavljeno je uz podjelu darova te domjenak. Tradicionalnom susretu u Potoku nazočili su i predsjednik općinske Turističke zajednice Zdenko Cvetko, župnik župe sv. Ane iz Osekova, vlč. Nedjeljko Pišković, predsjednik Mjesnog odbora Potok Branko Gregurek kao i predsjednica te štićenici sisačkog Centra za žene 'Adela'.
Kako je istaknuo Drago Plaščar, KUD Potočanka u okviru svojih mogućnosti redovito pomaže ovom Centru, što se uglavnom odnosi na prikupljanje dječje odjeće, obuće i igračaka te hrane za štićenike istog.

POPOVAČA

Post je objavljen 07.12.2009. u 17:53 sati.