Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Tomić novi predsjednik KUD Čačinci


ČAČINCI - KUD Čačinci u subotu je dobilo novo čelništvo. Nakon četiri godine vođenja KUD-a dosadašnju predsjednicu Mirjanu Sabolić, zamijenio je Tomislav Tomić, jednoglasno su to odlučili članovi Skupštine, a na redovnoj Izbornoj skupštini KUD Čačinci, održanoj u subotu u Hrvatskom domu kulture. Nakon godina i godina ne rada, nekoliko entuzijasta, te čelništvo općine, odlučilo je ponovo revitalizirati društvo. Ponovni početak rada KUD-a bio je težak, jer nije bilo gotovo ničega, nedostajala je oprema, nošnje i glazbala, no mukotrpnim radom KUD je stalo na svoje noge i počelo normalno raditi, rekla je Mirjana Sabolić podnoseći izvješće o radu društva…


KUD Čačinci nastupalo je gotovo u svim sadržajima koji su bili organizirani na području općine, a mogu se pohvaliti i organizacijom Živih jaslica, večeri folklora te maškarama, Članovi KUD-a nastupali su i na Crkvaračkom prelu, Orahovačkom proljeću, Zdenačkim susretima te u Crkvarima i Gradini. Sekcija rukotvorine svojim je radovima sudjelovala i u humanitarnim aktivnostima, rekla je Sablić, zahvalivši na koncu svim strukturama općine na pomoći i razumijevanju.

Nakon razrješnice dosadašnjem čelništvu, za novog je predsjednika KUD-a izabran Tomislav Tomić, dva dopredsjednika su Mirko Mališ i Mirko Peček, tajnik Đurđica Nikšić dok će blagajničke poslove obnašati Brankica Đurđević. U novi Izvršni odbor KUD-a izabrani su Marijana Vidaković-Peček, Tatjana Maršić, Josipa Mališ, Antun Maršić, Zdenko Mikec, Mirko Krolo, Vjekoslav Palatinuš i Ivica Grbišić, dok NO čine Mirjana Sabolić, Antun Rugaš, Kristina Krmpotić, Blanka Jerbić, Nataša Krmpotić i Emina Mužar.

Novoizabrani predsjednik Tomić u planu rada za narednu godinu naznačio je kako je prioritet omasovljenje društva, te nabavka opreme, posebno nošnji i instrumenata.Ovogodišnje „ŽIVE JASLICE“ održat će se 26. prosinca, rekao je predsjednik Tomić naglasivši kako će se u narednom periodu, uz već postojeće sekcije tamburaša, folklora i rukotvorina, pokušati oformiti sekcije recitatora te dramska sekcija. Tomić je također najavio da će KUD biti nositelj projekta izrade Monografije o Čačincima.

Godišnju izbornu skupštinu KUD Čačinci pozdravili su i načelnik općine Mirko Mališ, predsjednici KUD iz Orahovice i Crkvara Antun Petrušić i Stanko Jović te predsjednici gotovo svih Udruga koje rade na području općine Čačinci.

Radio Orahovica

Post je objavljen 05.12.2009. u 10:54 sati.