Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Pet Shop Boys - vrhunska predstava

Pet Shop Boys, Dvorana Cibone (D. Petrović), Zagreb - 29.11.

Malo kasnim s ovim postom, no kad su mi već slike pripremljene da i ovo stavim na blog jer će sad biti malo zatišje s zanimljivim koncertima, ali zato imam nekoliko recenzija u pripremi koje bi mogle zanimati one koje ne slušaju samo komercijalne stvari s top lista. :-)

Pet Shop Boysi su nekada bili totalni top elektronskog popa, nešto slično Depeche Modeu, s tom razlikom da pitki pop koji su izvodili PSB ima kraći rok trajanja a ni karizmatični nisu kao Depecheovci. A i glas Niela Tennanta postane nakon dugog niza godina pomalo iritantan.

Ipak stvari koje Pet Shop Boysi imaju su vrhunski pop klasici a i novi album nije tako loš. Organizator je jako optimistično mislio da će napuniti zagrebačku Arenu, no da je bilo neke konkretne reklame za taj koncert sigurno bi prodao dvije tisuće karata više, no ovako je neplanirano ispalo daleko bolje: dupkom napunjema Cibona pravih fanova, atmosfera genijalna, od prve pjesme publika na nogama, bend odličan, scenografija turbo jednostavna a turbo fenomenalna što pokazuje da nije sve zlato što sija, nego da je nešto (dosta) do kreacije i ideje same. Uostalom pogledajte slike.

Ovaj put slike nisu neke vrhunske jer smo fotkali s nekih 50 metara daljine, i to da nam nisu niti rekli kakve ćemo uvjete imati, pa je tu tako kako je.
PSB su počeli koncert s vrlo indikativnom "Heart" koju su (video za pjesmu) prije nekih 18 godina snimali u našim Mokricama i to je tada bilo teška fora da je neki bend s vrha svjetskog popa bio kod nas snimao tako nešto.
Naravno da nije nedostajalo niti jednog hita, i tek kad ih čuješ ovako na jednom mjestu shvatiš koliko ih imaju i koliko su to dobre pjesme.
Pet Shop Boysi su nam (meni malo neočekivano) priredili vrhunski koncert, ali velika zasluga ide i publici koja je bila naprosto nevjerojatna, a takvi te koncerti ponesu do maksimuma. Nisam uopće planirala ići na koncert a poslije sam se danima osjećala super.
Meni posebno izvrstan trenutak večeri bio je vrlo cool hommage Depeche Modeu: kada je na čini mi se "Se A Vida E /Viva La Vida (Coldplayevoj)" Neil Tennant izašao odjeven u kraljevski plašt i s krunom na glavi, identično kao što je Dave Gahan izgledao u spotu "Enjoy the silence".

Bisom smo dobili Being Boring", a na "West End Girls" je bio totalni vrhunac.
Ne morate uopće voljeti neku vrstu muzike da bi vam koncert i provod bio super. Vjerujte.
















































Post je objavljen 06.12.2009. u 00:16 sati.