Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanaopacak

Marketing

Dreft Fashion Week Zagreb


Matilda Sporiš i Petra Petrišanec / model Tatjane Grgurine Vučetić / SF kolekcija Mare Miloglav (photo by: Suzana Opačak)


Dreft Fashion Week Zagreb (26.-28.11.2009.) jedinstveni je modni događaj i jedini modni događaj u Hrvatskoj koji se nalazi na svjetskoj modnoj karti. Uz poznate dizajnere iz Hrvatske sudjeluju i dizajneri i iz ostalih zemalja. Sinoć je predstavljenjem pobjednika Modnog ormara u Balonu Boćarskog doma počeo Dreft Fashion Week Zagreb koji traje još dva dana. Jasmina Bolanča pokazala je tako svoju mini kolekciju bijelih haljina, dok je modni dvojac Nikola Barbir i Adela Kliškić pokazao da proljeće-ljeto 2010 vide u dugačkim crno-bijelim haljinama dok su jakne crne i naglašenih ramena. Također pobjednici Modnog ormara Matilda Sporiš i Petra Petrišanec priredile su svojevrsnu predstavu u predstavljanju haljina ukrašenih stakalcima. Manekenke su uz recitiranu pjesmu i glazbu Beethovena „Za Elisu“ hodale kao lutke.

Tatjana Grgurina Vučetić je za sljedeću modnu sezonu inspirala moda iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Krojevi njenih haljina bili su lepršavi i u hladnim bojama, a modni dodatci bili su svileni šalovi i ukrasi za kosu. Također uz odjeću je predstavila i kolekciju svog nakita.
Mara Miloglav koja je osvojila nagradu za najboljeg mladog dizajnera je ovoga puta samostalno izlagala i predstavila nam je svoju kolekciju trobojnih haljina koje su bile inspirirane znanstveno-fantastičnim filmovima.
Darija Kostenko rođena Ruskinja koja živi u Budimpešti je ove godine po četvrti puta predstavila svoju kolekciju na zagrebačkom tjednu mode. Predstavila je svoju kolekciju „Playin´ Cards“ inspiriranu Alisom u zemlji čudesa. Kolekcija je izrađena od prirodnih materijala, pamuka i trapera dok su otisci karata rađeni ručno.


Maneken u kreaciji Darije Kostenko te dva Stefanelova modela za predstojeću sezonu (photo by: Suzana Opačak)

Najviše ovacija izazvao je mladi dizajner Natalio Đangradović jer su manekenke izašle na pistu samo u hlačama dok su rukama prekirivale grudi. Talijanska modna kuća Stefanel pokazala je svoju kolekciju cipela, nakita i torbi. Boje koje su prevladavale u ovoj kolekciji su variriale od bež i zemljanih tonova pa sve do jarke ljubičaste, narančaste i tirkizne.
Dreft Fashion Week traje još dva dana u Balonu Boćarskog doma, ukoliko ste u mogućnosti svakako ga posjetite i saznajte što su nam dizajneri osmislili za nadolazeću sezonu.

Suzana Opačak

Post je objavljen 27.11.2009. u 10:50 sati.