Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Intervju za Fun Radio

Donosim sam nedavni Madonnin intervju za francusku radio stanicu Fun Radio koja je postala službeni promotor Madonnine glazbe u Francuskoj.

- http://www.funradio.fr/partenaires/celebration-station.html

Madonna je u razgovoru otkrila kako je doznala o francuskom art umjetniku Mr. Brainwashu. "Vidjela sam ilustracije svog lika na zidovima na Manhattnu, sa svojim menadžerom sam istražila o kojem se radi umjetniku." Mr. Brainwash je uskoro dobio posao i kreirao omot albuma 'Celebration'. Na pitanje da li postoji razlika u suradnji između američkih i europskih umjetnika, Madonna je priznala da je gledište europskih umjetnika poptuno drukčije od američkih. "Ovi drugi imaju više konvencionalniji pristup bilo da se radi o filmovima ili glazbi. To je suprotno europskim umjetnicima, koji su više otvorenih gledišta." Dodala je kako je više privlači suradnja s Europljanima.

Novinar je iznio mišljenje da kada je na pozornici, plesači su uvijek sprijeda, a isto tako kada radi sa producentima, pomaže im u njihovom probijanju na tržište. "Volim da razmišljam o svemu što radim u smislu suradnje. Ne vidim svoje plesače kao marionete u pozadini. Ne volim hijarhiju u poslu i kada radim s ljudima zaista želim da im pomognem."


Napravila je razliku između produciranja pjesama u današnje vrijeme i 80-ih. "Tehnologija je mnogo napredovala. Prije sam morala otpjevati pjesmu milijun puta da dobijem najbolji glas za pjesmu. Sada je potrebno samo deset snimaka i producent uzme vokal koji po njegovom mišljenju najbolje odgovara pjesmi. Produciranje u ovo doba je mnogo brže i lakše."

Iako je tračevi i mnoge medijske izmišljotine prate u stopu, Madonna se ne obazire na takve gluposti. "Ne obraćam pažnju na to. Takve stvari zanimaju osobe koje nemaju što raditi u životu. Postoje mnoge važnije stvari oko kojih brinem." O odnosu s Britney Spears, Madonna kaže: "Pokušala sam joj dati savjet, ali Britney je konstantno okružena ljudima koji pokušavaju utjecati na nju i stoga je teško razgovarati s njom. To je izazov. Uvjerena sam da postoje ljudi koji će je savjetovati i brinuti se o njoj. Mislim da je zadnja stvar koju Britney želi jeste da se petljam u njen život."

Kraljica popa vodi naporan posao koji zahtjeva mnoga putovanja, te je samohrana majka četvero djece. "Ako želiš raditi, imati djecu i biti u vezi, trebaš sam odrediti balans. Na kraju dana je najvažnije da je svatko dobio pažnju koju zaslužuje." Koji su Madonnini slijedeći ciljevi? Oboriti nove rekorde? Usrećiti fanove? Zabavljati se? "Zadnje dvije stvari, učiniti fanove sretnima i dobro se zabavljati."


Post je objavljen 06.12.2009. u 20:04 sati.