Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanaopacak

Marketing

Sajam na Britancu


Raj za ljubitelje antikviteta (photo by: Suzana Opačak)

Svake nedjelje na Britanskom trgu u Zagrebu od 8 do 14 sati možete posjetiti sajam antikviteta, starina i umjetnina koji se održava pod pokroviteljstvom Tržnica Zagreb . Ovaj sajam poznat je kao raj za ljubitelje antikviteta, a zbog svoje duge tradicije Britanac se počeo smatrati i svojevrsnom nedjeljnom špicom. Možete pronaći gotovo sve - od namještaja, knjiga, odjeće, umjetničkih slika, lampi, glasovira, tepiha, nakita, srebrnine pa sve do starih novčića, nalivpera, gramofona, noževa, puški. Na Britancu se je moto da se traži što neobičniji i što stariji predmet.
Uvijek vlada velika gužva zato što Zagrepčani rado posjećuju ovaj sajam nakon što obave sve svoje nedjeljne obveze. U razgovoru s ljudima koji posjećuju ovaj sajam, priznali su mi da im je ovaj sajam postao neka vrsta rituala. Nakon napornog radnog tjedna, mnogi se opuštaju u razgledavanju starina na Britancu.
Međutim pri kupovini je potreban dodatan oprez . Jednu nedjelju na Britancu sam razgledavala umjetničke slike sa svojim prijateljem slikarom. Izlagači su nam objašnjavali sve o slikama koje su po svojim cijenama u rangu s onima u zagrebačkim galerijama. Međutim prijatelj me upozorio da svi izlagači ne govore istinu i da te slike ne vrijede toliko jer nisu izrađene u ulju već u akriliku. Zbog toga bi trebale biti jeftinije. Prodavači vam ne otkrivaju pravu istinu o slikama samo kako bi povisli cijenu, a bez realne osnove za to. Zato je pametno da kada kupujete na Britancu povedete sa sobom nekoga tko se u starine i umjetnine razumije te će vam pomoći pronaći kvalitetan komad kojemu je cijena realna.

Image Hosted by ImageShack.us
Bogata ponuda ogrlica od poludragog kamenja (photo by: Suzana Opačak)

No ne morate za sve stvari koje se prodaju na Britancu voditi toliku pažnju i brigu oko kupovine. Možete pronaći nakit od poludragog kamenja i srebrninu. Ogrlice od rozenkvarca i gorskog kristala prodaju se za samo 50 kuna. Najtraženija roba na Britancu su stare drvene škrinje koje su prilagodljiv ukras za svaki dom.
Prodaju se i stare fotografije po jeftinim cijenama, a mogu vašem stanu dati starinski štih. Također imate i veliku ponudu knjiga koje možete kupiti za samo 10 kuna. Sve ovisi o tome što tražite.
A ako i nemate neki posebni komad koji tražite, možda inspiraciju za uređenje stana dobijete kada se nađete na Britancu. Bogata ponuda i razgovor s pričljivim prodavačima zasigurno će u vama pobuditi duh starine.

Image Hosted by ImageShack.us
Starinski namještaj na Britancu je jako tražena roba (photo by: Suzana Opačak)

Britanac nedjeljomSuzana Opačak

Post je objavljen 22.11.2009. u 15:41 sati.