Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamo s najviše purgera od '82.

Image and video hosting by TinyPic
Okosnica Lončarić, Barbarić, Tomečak, Badelj i Kramarić je i budućnost kluba iz Maksimira. Povijest pokazuje da su domaći dečki oduvijek bili nositelji igre plavih, a i sada su već nezamjenjivi .

Vratimo Dinamo Zagrepčanima! Možda ima mali prizvuk ksenofobije, ali nakon što i Mamić prizna da je s gotovo svim strancima uprskao, ostaje nam vjerovati da si Dinamo može pomoći samo forsiranjem igrača iz vlastita inkubatora. Uostalom, i povijest pokazuje da su naslovne uloge u svim velikim Dinamovim momčadima imali Zagrepčani, od 1967. preko 1982. dok 1999. godine.

Igrač za Ligu prvaka

I danas, Badelj, Tomečak, Barbarić i Lovren (Zagrepčanin od ranoga puberteta) najbolje su što se Dinamu dogodilo ove sezone. Tomečak se, doduše, "dogodio" i krajem prošle sezone, kada je plavima donio naslov prvaka, a Jurčić ga je, vjerojatno iz taktičkih razloga, da iznenadi suparnike, držao u frižideru nekoliko mjeseci.

Toga Ivana Tomečaka, dečka iz Brezovice, kao i Badelja, Barbarića i Lovrena Dinamu je "stvorio" Željko Adžić. Za nagradu je dobio – otkaz.

– Da, ja sam četiri godine radio s tim dečkima. I kad me već pitate o Tomečaku, u Dinamu sam ga zatekao kao pričuvu. A nakon tri dana rada shvatio sam kakav je to potencijal. Ono što ste vi vidjeli u Bruxellesu, ja sam uočio prije mnogo godina. I tada sam zapisao: to je igrač za Ligu prvaka! Taj papir i danas postoji – kaže Adžić, koji u Dinamu nije imao perspektivu.

Za sebe kaže da je pristalica drastične i nemilosrdne selekcije, bez kompromisa, a to nije prolazilo. Imao je i ambicioznu ideju pretvoriti sobe pod južnom tribinom u kamp za djecu.

– Te dječake trebalo je nahraniti i omogućiti im odmor. Radovi su bili počeli. Tomečakov brat uveo nam je struju, a onda je Zdravko sve zaustavio. Kazao je da tamo želi nešto luksuznije...

Vaši dečki razvijaju se prema očekivanjima?

– Pa vidite kakvi su; nisu samo odlični nogometaši, nego i ličnosti. To je zato što ih se nije mazilo, nego su četiri godine bili pod stalnom "torturom".

Ispraćen s "nula kuna"

Malo je poznato da je Adžić Dinamu doveo Milana Badelja, preotevši Medićevu Zagrebu Badelja sa 16 godina.

– Puno je učinio i Božo Šikić, kao i Milanov trener Čakma. Dobili smo igrača koji još nije "Liga prvaka", ali će to postati. Treba ga manje koristiti defenzivno... - zaključuje Adžić, čiji će trud Dinamu donijeti milijune, a u Maksimiru je vredovan s, kako kaže, "nula kuna".


Post je objavljen 05.12.2009. u 01:56 sati.