Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/responder

Marketing

Izvrsna vijest za ljubitelje teologije

Od veljače 2010. Concilium izlazi na hrvatskom jeziku!

Concilium

Concilium je zacijelo najpoznatiji teološki časopis na svijetu. Ideja o međunarodnom teološko-znanstvenom časopisu zaživjela je 1962. godine, kada su poziv nizozemskog izdavača Paula Branda prihvatila trojica poznatih teologa s Drugog vatikanskog koncila - Karl Rahner, Edward Schillebeeckx i Hans Küng. Namjera im je bila da duh Koncila približe širem čitateljstvu. Kasnije im se kao suradnici pridružuju i drugi najpoznatiji teolozi onog doba, kao Ratzinger, Cognar, Chenu, Metz, von Balthasar, Kasper i dr. Prvi broj je izašao 1965., a časopis je kroz svoju povijest obrađivao najintrigantnije teološke teme, kao što su vjerske slobode, ekumenizam, dogme, evolucija, uloga žene, homoseksualnost i sl., dok su autori redovito spadali u najpoznatije svjetske teologe.

Do sada je Concilium izlazio na pet jezika: engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i portugalskom. Ljudi iz riječkog ExLibrisa potrudili su se kako bi stvorili hrvatsko izdanje i ono će od veljače 2010. izlaziti istovremeno kad i izdanja na ostalim jezicima. Izlaziti će pet brojeva godišnje, na 150 stranica u formatu 14x20 cm, po pretplatničkoj godišnjoj cijeni od 300 kn za svih 5 brojeva (90 kn po pojedinačno). Teme brojeva u 2010. godini su: Službe u Crkvi danas (veljača), Biblija kao riječ Božja (travanj), Prirodni zakon (lipanj), Ateizam (listopad), te Oceanija i njezine domorodačke religije (prosinac 2010. godine).

Concilium
Englesko izdanje Conciliuma iz 2004.g.

Pretplatnici hrvatskog Conciliuma će imati 50% popusta na ostala izdanja ExLibrisa, što je vrijedno znati budući je ExLibris do sada izdao nekoliko izvrsnih teoloških djela, o kojima možete saznati ovdje. Zadnja je izdana "Drama ateističkog humanizma" Henrija de Lubaca, trenutno je u tisku Bonhoeferova "Etika", a 2010. izlazi i drugi dio Kungovih memoara.

Pogledajte update.



Post je objavljen 04.12.2009. u 10:03 sati.