Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drugiputradio

Marketing

Preuzmite snimku JEDANAESTE emisije od 2.12.2009. - razgovor s Lidijom Gajski (2.dio)

Scena 1: Ponedjeljak, ponoć. Umirovljenica, magistra farmacije, gleda reprizu emisje Na rubu znanosti. Gošća emisje, novinarak Burgermeister, govori o farmaceutskoj industriji. Povodeći se neutaživom žeđi za profitom, farmaceutika dovodi u pitanje osnovna etička načela na kojima se bazira medicina; proizvodi bolesnike da bi kontinurano mogla povećavati svou zaradu. – Komentar umirovljenice, magistre farmacije, narednog jutra: „Bilo je grozno to slušati“ - Grozno ili ne prisjećam se sintagme : „Istina će vas osloboditi“.
Scena2: Večeras, dnevnik HTV-a citira gore spomenutu novinarku i kaže da građani nisu pohrlili na cijepljenje. Milinović se može cjepiti, ali „stoka sitnog zuba“, počinje razmišljati svojom glavom i … ambulate ostaju prazne. „Maistream“ to još uvijek naziva „teorijom zavjere“. Međutim, kao što kaže Krešo Mišak, „njih je manje od 5%“, i pitanje je koliko dugo će još biti „mainstream“. Sa promjenom paradigme oni postajo prošlost.
Scena 3: Dnevnik HTV (kao gore). Politička elita Hrvatske, ruku pod ruku s vrijednim kapitalistima, polaže kamen temeljac za tvornicu koja će zapošljavati puno radnika i koja će lječiti puno Hrvata ( i šire). Uz put će proizvesti i malo profita. – Naravno, radi se o tvornici farmaceutske industrije.
Zaključak: S obzirom na odaziv na cijepljenje, država prestaje biti autoritet kojem se vjeruje. – Značajnim djelom to možemo zahvaliti hrabrim ljudima koji su spremni misliti i govoriti. I naravno, to su žene. Kao što je novinarka Burgermeister i naša večerašnaj gošća, doktorica Lidija Gajski.
Poslušajte drugi dio razgovora. (Boris.s)


Post je objavljen 02.12.2009. u 22:20 sati.