Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

Pretpremijera: Alfa Romeo Giulietta


Image and video hosting by TinyPic

Alfa Romeo pretpremijerno je pokazao fotografije novog modela s povijesnim imenom Giulietta, koji će službeno biti predstavljen idućeg proljeća na sajmu u Ženevi.

S imenom Giulietta talijanska se tvrtka vraća u romantične pedesete i šezdesete godine prošlog stoljeća, kad je to ime označavalo ljepotu, komfor i tehnološku izvrsnost, a mnogi su, ne samo muškarci, maštali da kod kuće imaju barem jednu Juliju.

Image and video hosting by TinyPic

Nova Giulietta je kompaktni automobil (dolazi umjesto modela 147) stvoren za vrhunsku dinamiku na cesti, a odlikuju je originalni talijanski dizajnerski stil i iznimni komfor. Izgrađena u kombinaciji aluminija i čelika, nova Giulietta dolazi s novim sustavom upravljanja, nazvanim Alfa DNA. Set-up se može namjestiti za tri vrste vožnje, a DNA je kratica za Dynamic, Normal i All Weather. Sustav podešava parametre rada motora, ‘tvrdoću’ volana i Q2 elektronički diferencijal.

Image and video hosting by TinyPic

Stil koji je započet s modelom 8C Competizione, koji sjedinjuje sportsku notu i eleganciju, vidljiv je i na novoj Giulietti. Prednjim krajem dominira trokutasta maska hladnjaka, ukomponirana u braniku i spuštena do donjih zračnih otvora. Prednja svjetla koriste LED tehnologiju, što doprinosi i boljem izgledu i većoj sigurnosti. Iako ima četvera vrata, automobil s boka ima kupeovsku liniju, zahvaljujući spušteom okviru prozora. Dizajn stražnjeg kraja asocira na snagu, a ističu se široka svjetla, također s LED tehnologijom. Talijanski stil dizajna vidljiv je i u unutrašnjosti, a neki detalji na vodoravnoj konzoli podsjećaju na 8C Competizione.

Image and video hosting by TinyPic

Dimenzijama automobila su kompaktne, s dužinom od 435 cm, širinom od 180 cm i visinom od 146 cm. Osovinski razmak iznosi 263 cm, a volume prtljažnika je 350 litara.

U proljeće 2010., kad nova Giulietta dođe na tržište, dostupna će biti sa četiri turbo motora. Svi su sukladni Euro 5 normi i imaju serijski Start&Stop sustav. Benzinski agregati su 1.4 TB sa 120 ks i 1.4 TB MultiAir sa 170 ks, a dizelski su 1.6 JTDM sa 105 ks i 2.0 JTDM sa 170 ks. Ponuda će poslije biti kompletirana s motorom 1750 TBi (235 ks) u ekskluzivnoj Quadrifoglio Verde verziji.


Post je objavljen 02.12.2009. u 15:15 sati.