Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

RECENZIJE: Leona Lewis ''I got you'' i Pixie Lott ''Cry me out''

Leona Lewis:''I got you''
od ovoga nema boljeg na Leoninom zadnjem cd-u
Kritika je odbacila novi album, a da isto ne učini i publika; nude joj se dva najsigurnija singla (''Outta my head'' za Europu, a ''I got you'' za SAD).Sumnjamo da će to značajnije poboljšati prodaju jer su već svi manje-više načuli da su te pjesme jedine vrijedne kupnje pa će ih pribaviti zasebno a ne u kompletu uspavljujućih balada zvanom ''Echo''.
''I got you'' ipak nije pjesma od koje bi vam se zijevalo, nego je vrlo dobro pop ostvarenje.
Pjesma dostojna opsega Leoninog vokala, sofisticirano aranžirana no ne pretenciozno nego zabavno za pop hit. Iza njezinog potencijala stoje pripadnici švedske škole: Max Martin kao tekstopisac, a Arnthor Birgisson producent…
Best parts:
A place to crash, I got you
No need to ask, I got you
Just get on the phone, I got you

->već u prvim stihovima staloženi glas nam doprema bit pjesme…razumijevanje i shvaćanje na višem nivou
Go ahead and say goodbye, I'll be all right
Go ahead and make me cry, I'll be all right
And when you need a place to run to
For better or worse, I got you

->ugođaj refrena potpuno različit od ostatka pjesme, brz je i silovit što odgovara tekstu samopomoći(kuži ga i zna što ju čeka, prekid će lako podnjeti)

Biti će zanimljivo pratiti putanju ove pjesme na ljestvicama sljedeće godine jer je pjesma dobra no Leona je (čini nam se) izgubila svoj moment (trenutak kada je bila sjajna nova zvjezdica, pobjednica X factora, broj jedan na obje strane Atlantika...).
Istančani glas, kvalitetna produkcija, lijepe riječi…čini se da ništa ne ne dostaje?…e pa nama fali onog celebrity/scandal/seks/reality/personality/gossip potiska koji bi Leonu(a time i pjesmu) stavio u žižu showbizz-a.
ocjena:4/5
Image and video hosting by TinyPic
već recenzirano od ovoga izvođača>>>
Leona Lewis:''Happy''
''Outta my head''
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Pixie Lott: ''Cry me out''

da li je vas netko nekada trebao isuziti? e pa nju je...
Nova britanska IT-djevojka odabire baladu za svoj treći single što znači da će uspinjanje na vrh ljestvica trajati duže nego kod prva dva singla (instnat brojevi jedan u UK) jer balade sporije dopiru do publike…
Pixie umije svojim pjevanjem dati duh nekoj pjesmi pa je tako i ovu baladu ,standardiziranih karakteristika, učinila zanimljivom. Njezin baršunasti glas produbljuje sjetu, ali i donosi potrebnu toplinu pjesmi koja ju čini ugodnom, a ne pretjerano tugaljivom.
Podsjetnik na njenu starost (mladost/19 joj godina tek) se aktivira samo kada prelazi preko djetinjastih stihova pa pjeva:
I got your emails
You just don't get females

+
Mate, you're too late
And you weren't worth the wait

->komična rima

Pixie nastavlja graditi karijeru i vuče sve prave poteze…taktizira sa singlovima…2 smasha (''Mama do'' i ''Boys and girls'') pa laganica da odmori publiku a onda ponovo napadne s ''Turn it up''…uvlači se u kompjuterske igrice (sims 3)…
:ne zna kak zaokružiti recenziju:
ocjen:3/5
Image and video hosting by TinyPic
već recenzirano od ovoga izvođača>>>
Pixie Lott:
''Boys and Girls''

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.12.2009. u 12:24 sati.