Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Zagrebačko Došašće 2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Dragi moji,
ovih dana doista ne znam kud bih prije od zanimljivih adventskih događanja, tribina, duhovnih obnova i dr. Pa ću i s vama podijeliti samo dio svojih ovotjednih planova...

Evo, još u Došašću 2006, naslutila sam da se oko v. Tamaruta u Frankopanskoj formira jedna zdrava jezgra:

V. Tamarut Došašće 2006.

"A poslije je još bilo vrlo zanimljivo i poticajno predavanje v. Antuna Tamaruta, u vjeronaučnoj dvorani, baš na temu: "Zajedništvo - opterećenje ili dar", u zanimljivoj grupici vjernika sv. Vinka, gdje sam osjetila da se stvara još jedna lijepa crkvena zajednica...Kako je malo potrebno, jedan pomalo karizmatičan svećenik, kome je doista stalo do njegovih vjernika, par mladih entuzijasta, jedna Katarina koja je krasno otpjevala neku šansonu na njemačkom, uz klavirsku pratnju časne sestre, malo keksa i čaja poslije predavanja i što ti više treba..."

V. Tamarut u korizmi 2007

A tako i danas, Došašće 3 godine kasnije:

V. Tamarut u Došašću 2009

"Zagreb, (IKA) - U organizaciji Kršćanskog kulturnog centra pod vodstvom prof. dr. sc. Antona Tamaruta svake se srijede u Došašću održavaju "Adventski susreti". "Crkva i medicina pred izazovima iscjeliteljskih tehnika New Agea" tema je prvog adventskog susreta koje se održava 2. prosinca u 19.30 sati u dvorani ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica u Zagrebu. O temi će govoriti dr. sc. Josip Blažević. "

"Novoosnovanu udrugu Kršćanski kulturni centar predstavile su predsjednica Marija Perčić i zamjenica Jasna Ščavničar. Zamisao je nastala nakon višegodišnjeg zajedničkog druženja i djelovanja svećenika i laika pri crkvi svetoga Vinka Paulskoga u Zagrebu. Svrha udruge je promicanje i njegovanje kulture nadahnute evanđeoskim vrijednostima radi duhovnog i kulturnog rasta pojedinca, Crkve i društva. Upravo organiziranjem predstavljanja dviju knjiga dr. Antona Tamaruta, koji je duhovnik te udruge, započeli su javno djelovanje. "

25. studenog predstavljene nove knjige i udruga v. Tamaruta

A u petak, nakon u donjem postu najavljene jutarnje tribine o Padu komunizma na Kaptolu, slijedi Duhovna obnova u Privrednoj Banci (dogovaramo i termin za moju misijsku prezentaciju i Kristov Stol, za bivše kolege...):

"Drage kolegice i kolege djelatnici Banke,

Svi koji duhovnu obnovu prihvaćaju kao pripravu za slavlje Božića pozivaju se na susret koji će se održati u petak, 04. prosinca 2009. godine u 17 sati u Radničkoj 44, prostor restorana na 6. katu.

Duhovnu obnovu voditi će vlč. Dražen Radigović."

Nakon toga žurim u Palmu, u 19h, na proslavu 100. godišnjice Glasnika Srca Isusova i Marijina, čiji sam redoviti čitatelj, i bila aktivna suradnica tijekom misija:

100. broj Glasnika

Proslava 100. godišta Glasnika Srca Isusova i Marijina

Zagreb, (IKA) – O svečanoj proslavi 100. godišta Glasnika Srca Isusova i Marijina, u petak 4. prosinca u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj 33 u Zagrebu, svečana je večernja misa. Koncelebraciju u 19 sati predslavi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Stoljetna proslava u Palmi

Nakon toga - bdijenje u katedrali uoči đakonskog ređenja:

Đakonsko bdjenje za zvanja

Zagreb: Molitveno bdjenje uoči đakonskog ređenja

Zagreb, (IKA) - Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije organizira u zagrebačkoj katedrali, u petak 4. prosinca u 20 sati, molitveno bdjenje uoči đakonskoga ređenja.
Pjevanje tijekom molitvenog bdjenja vodit će zbor mladih iz zagrebačke župe sv. Nikole Tavelića iz Kustošije.
Molitveno bdjenje uoči đakonskog ređenja bit će u znaku svetoga arškog župnika, Ivana Marije Vianneya, a sastojat će se od tri dijela: službe svjetla i službe riječi te euharistijskog klanjanja.

U subotu, jutro počinje đakonskim ređenjem u 10h:

Zagreb, (IKA) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će, u subotu 5. prosinca u 10 sati, svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali i zarediti kandidate za đakone.

Đakonsko ređenje u katedrali

I "last, but not the least" - popodne tribina i nedjeljna duhovna obnova Svjetla Europe:

Duhovna obnova Svjetla Europe

A o prošlotjednom đakonskom ređenju u Varaždinu i 40. godišnjici biskupa Mrzljaka, izvještaji tek slijede...Samo da malo uhvatim daha...

Vidimo se bar na nekoj od svih gornjih akcija i aktivnosti! Preporučam sve to i u vaše molitve!

Posebno ste dobro došli u subotu i nedjelju u Palmu, na aktivnosti Svjetla Europe - trebamo novih snaga!

Post je objavljen 02.12.2009. u 09:44 sati.