Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Josipoviću treba pobjeda u prvom krugu


Image Hosted by ImageShack.us


Pratio sam danas na Novoj TV istraživanja o postotcima koje dobivaju pojedini kandidati. Prema tom istraživanju, ako se uzme čitavo biračko tijelo, trenutačni redoslijed je slijedeći:

Josipović - 25,3%
Bandić – 16,6%
Vidošević – 16%
Hebrang – 8%
Pusić – 6%
Primorac – 5%

Prema istom istraživanju HDZ-ovi glasači su ovako raspodijelili svoje glasove za pojedine kandidate:

Hebrang – 29%
Vidošević – 22%
Bandić – 17%
Primorac – 8%

a SDP-ovi glasači daju svoje glasove slijedećim kandidatima:

Josipović - 54%
Bandić – 16%
Vidošević - 12%
Ostali – 9%

Prema ovakvim rezultatima za sada još nije potpuno sigurno je li će u drugi krug par Josipović – Bandić ili pak Josipović – Vidošević. No bez obzira koji od ta dva para uđe u drugi krug ovi podaci pokazuju da Josipović, ako ne pobjedi u prvom krugu, gubi u drugom krugu.

Naime ako uz Josipovića uđe Bandić, on će dobiti od SDP-a svoje glasove (16%) i jedan dio glasova Vidoševića (12%), a od HDZ-ovaca vjerojatno sve glasove Hebranga (29%), dio od Vidoševićevih (22%), svoje (17%) i Primorčeve 8(%). Josipović ostaje na svojim glasovima koje mu daje SDP-ovo glasačko tijelo, eventualno jedan manji dio glasova za Vidoševića i u najboljem slučaju svih ostalih (9%).
Slično je ako u drugi krug uđe uz Josipovića Vidošević. Pri tome će vjerojatno Vidošević zbog svojeg šarma odnijeti još veću pobjedu nego što bi je postigao Bandić.

I nemojte pomisliti da hrvatskom puku šarm nije bitan. Prisjetite se koji je plesni par ove nedjelje eliminiran u vrlo popularnom TV Show-u „Ples sa zvijezdama“. Onaj kojeg je stručni žiri proglasio najboljim (a bio je bez sumnje najbolji s plesačkog stajališta), a prošao je dalje par, zahvaljujući glasovima publike, u kojem je nastupila Ana Ugarković, zvijezda kuharske emisije „Kod Ane“, koja se i sama iznenadila što je ostala. A ostala je zahvaljujući svojem smijehu, ležernosti i šarmu kojeg je stekla ne u toj emisiji nego u emisiji o kuhanju koja s plesom nema nikakve veze. Jednako kao što i Vesna Pusić nema nikakve šanse ući u drugi krug (čak joj ni SDP-ovci ne daju zamjetniji postotak glasova) jer je glasački puk doživljava kao arogantnu i prepotentnu osobu, punu sebe i mržnje za sve što je „hrvatsko“.

Zato svi oni koji ne žele za predsjednika Bandića ili Vidoševića (pa čak eventualno i Hebranga) trebaju ODMAH glasati za Josipovića, a ne u prvom krugu glasati za nekog svog pulena uz obrazloženje: u drugom krugu ću glasati za Josipovića.

Po mojem skromnom mišljenju Josipović treba pobijediti u prvom krugu. U drugom će biti poražen! Iako bih vrlo rado da nisam u pravu.


Post je objavljen 30.11.2009. u 23:01 sati.