Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska brdska liga Japetić - 2. kolo

... odnosno Zimska liga "Vina Kolarić" 09/10.


Zimska liga Japetić - 2. kolo


Kako naći Šumski dvor Kolarić?
Još jedna utrka (liga) na kojoj se pojavljujem prvi puta. Obzirom da na web stranama nema uputstva, gledao sam malo po Google maps, a ostatak je odrađen uživo. Bilo bi zgodno da organizator ima na web strani upute.
Prijava (startnina) iznosi 10 HRK.

Počinje nizbrdo
Nakon druženja, zagrijavanja i čestitke organizatora svima okupljenima (oni stariji znaju što se čestita tog datuma, koji je poznat i po svinjokoljama), kreće start. Trkači u jednom smjeru, a NW u drugom smjeru.
Brdska trka koja počinje nizbrdo. Vrlo zanimljivo, ali i opasno, barem za "nas mlađe i neiskusne".
Svjestan opasnosti nizbrdice, pratim Silent Doba i zajednički savladavamo nizbrdicu i ravnicu sve do Jankovog mlina (ako vam se ovo čini poznato, pročitajte Samoborsku trek shnitu). Do Jankovog mlina ima približno 4,5 km i nakon te točke počinje uzbrdica i moj rastanak sa Silent Dobom, koji ne prati pad mojeg tempa.

Uzbrdica
Vrlo inventivan podnaslov za brdsku utrku, no počela je uzbrdica i pad mojeg tempa. Ubrzo me prestiže jedan trkač, a nedugo zatim i drugi. Osim pada tempa, događa se i pad morala. Počinjem razmišljati o smislu brojanja onih koji će me preteći. Možda da ne brojim, jer ako ne brojim, neću znati, pa neću napisati na blogu.

1:2
Nastavljam s "headcountom" ili "skidanjem skalpova". Situacija se popravlja. Sustižem i prestižem iscrpljenog trkača. Score se popravlja i to mi daje nešto nade.

1:3
Kilometri prolaze, brži trkači me sustižu. No, ne ostavljaju me svi u prašini (samo literalna figura, obzirom da je bilo mokro). Neki naprave malu razliku i ne uspijevaju je "podebljati".

4:2
Kako se bližimo vrhu, mnogi koji su se krivo procijenili ili su imali drugih poteškoća prilikom utrke otpadaju i postaju "lak plijen". Do vrha sam uspio popraviti score na 4:2. To zbilja nisam očekivao i sada mi je drago da sam brojao.

Fight to the end
U gore navedenom prestizanju i "žestokoj borbi za poziciju", par kilometara sam pratio, povremeno prestizao i na kraju prestignuo Nikolu H., koji je, koliko sam shvatio, novi trkač. Kilometar prije kraja sam pojačao tempo, znao sam da to mogu izdržati, a čak sam se ponadao da mogu uhvatiti i Božidara M., koji je imao krizu.
Priznajem da mi je bila zanimljiva ta "igra".
Također, moram se pohvaliti da sam predvidio stizanje u vremenu 1:05 do 1:10 i to sam postigao. "Orijentir" u postavljanju očekivanog prolaznog vremena su mi bili *.*micka iz dežele*.* i Saša S., koji je došao malo iza mene.

Pratnja na Nordic Walkingu
Dok sam ja "peglao" makadam, moje suputnice (Maja P. i Zakonita) su "gazile" šumom.
Zakonita je stigla za 46:23 uz avg pace od 13:15.

P.D. Žitnica
U domu smo se okrijepili čajem i crnim Tomislavom te ubrzo krenuli nazad. Vraćali smo se kroz šumu. Predivni pejsaži. Dio te ljepote možete vidjeti uz komentar na slijedećem linku: Lex Luthor iz Folnegovićevog naselja.

Distance: 11,09 km - kilometraža je upitna, jer je Garmin u nekom trenutku izgubio signal, službeno: 11,35 km.
Time: 1:06:52 (službeno: 1:06:49)
Avg HR: 168
Max HR: 182
Avg pace: 6:01 min/km

Rezultati:
Rezultati drugog kola

Galerije:
Mali striko


Post je objavljen 29.11.2009. u 23:55 sati.